ALTAV’dan milyonluk tanıtım

Başkan Yücel, “Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın çalışmalarıyla uluslararası medya kuruluşlarında yer alan Alanya haberleri tanıtımımıza büyük değer katarak şehrimize milyonlarca liralık katkı sağlıyor” dedi.

ALTAV’dan milyonluk tanıtım
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Romanya kökenli Paralela 45 tur operatörünün Türkiye operasyonunu yapan Summer Tour işbirliğinde ulusal Romen basın grubu Alanya’da ağırlandı. 12 kişilik heyette bulunan Kanal D Romanya, Prima TV, Realitatea TV, Business Cover, Wall Street Romanya, Seven Media ve Ulusal Romanya Radyosu temsilcileri çeşitli temaslarda bulunarak Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) başta olmak üzere şehrin tarihi, doğal ve turistik bölgelerinden görüntü aldılar.

‘GZP’YE 6 UÇAK PARK YAPABİLİYOR’

20 milyon nüfuslu ülkenin 2 milyon nüfuslu başkenti Bükreş’ten 14 Haziran’da GZP’ye yapılacak ilk charter uçuş öncesinde GZP Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı’yı ziyaret eden heyet yapılan görüşmede çeşitli bilgiler aldı. Son yapılan çalışmalarla havalimanı uçak park kapasitesinin 6’ya çıkarıldığını söyleyen Aşıklı, Boeing 757-200, Boeing 737-800, Airbus 321, Airbus 320, Airbus 319 uçaklarının havalimanını kullandığını belirtti.

‘ULAŞIM SORUNU OLMAYAN BÖLGEYİZ’

Ardından Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni (ALTİD) ziyaret eden heyet ile görüşen ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, Akdeniz çanağına bakıldığında fiyat-kalite dengesini en iyi gerçekleştiren bölgenin Alanya olduğunu söyleyerek, “Ulaşım sorunu olmayan, uygun fiyatlarla kaliteli hizmet verebilen, 150 bin civarında turistik yatak kapasitesine sahip, her yıl 30’dan fazla ülkede tanıtım yapan, dünya turizminde marka olmuş önemli bir bölgeyiz” açıklamasında bulundu.

‘YENİ ALANYALILARLA MUTLUYUZ’

Alanya Belediyesi ziyaretinde ise basın mensuplarının sorularını yanıtlayan aynı zamanda ALTAV Başkanı da olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’da 79 milletten insanın huzur içinde yaşadığını söyleyerek, “Alanya olarak 99 milletten de ziyaretçimiz var. En başta Alman, Rus, Hollandalı ve İskandinavyalılar olmak üzere ‘Yeni Alanyalı’ dediğimiz yerleşik yabancılarımızla birlikte olmaktan mutluyuz” dedi.

‘NİKOLAY ÇAVUŞESKU ALANYA’YI ZİYARET ETMİŞTİ’

Geçtiğimiz yıl Türkiye’ye 410 bin Romanyalının geldiğini, rezervasyon rakamlarına bakıldığında bu rakamın 2018’de 500 bine yükseleceğini belirten Başkan Yücel, “Antalya’ya 2016’da 90 bin, 2017’de 117 bin Romen vatandaşı geldi. Bu yılki hedef ise 150 bin Romanyalı turist” şeklinde açıklamada bulundu. Başkan Yücel ayrıca, Romanya siyasetine damga vurmuş devrik lider dünyaca ünlü Nikolay Çavuşesku’nun bir dönem Alanya’yı ziyaret ettiğini de söyledi. ALTAV çalışmaları hakkında da basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Yücel, ülkelerinde tanınmış sosyal medya fenomenlerini, gezi yazarlarını, basın mensuplarını ağırladıklarını ve yabancı sanatçıların Alanya’da klip çekmelerini sağladıklarını, 1 milyon 200 bin TL bütçeli vakfın bu ve benzeri yöntemlerle milyonlarca liralık tanıtım çalışmasına başarıyla imza attığını sözlerine ekledi. Yücel ayrıca, ağırlanan Romen basın grubunun Alanya gezisini Bükreş'te ALTAV’ın katıldığı fuarda planlandığını dile getirdi.

 ‘ROMANYA HİÇBİR ZAMAN SIRTINI DÖNMEDİ’

Makamında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaymakam Mustafa Harputlu ise Türklerin, Romanya’yı her zaman kardeş ülke olarak bildiklerini, turizm sektöründe yaşanan krizlerde Romenlerin hiçbir zaman Türkiye’ye sırtlarını dönmediğini ve dostluklarından ödün vermediklerini söyleyerek, “Biz de bir his vardır. Romanya’da Türk olarak hangi kapıyı çalarsak çalalım bizi misafir ederler. Türklerin gözünde de Romanyalılar böyledir ve Romanyalı olduğunuzu söylediğinizde baş tacı olursunuz” dedi.

’42 BİN CİVARINDA TAPU YABANCIDA’

Kaymakam Harputlu, açıklamalarının devamında, Doğu Akdeniz’in en eski liman kentinin Alanya olduğunu söyleyerek, “42 bin civarında yabancıya ait tapunun olduğu şehrimizde en önemli sektör turizm. Yaz sezonunda nüfusumuz 1 milyona yaklaşıyor. Tarım ve hayvancılık ile emlak sektörü de turizm sektörüyle birlikte değer kazanıyor.

‘ESTETİK CERRAHİ İÇİN GELİYORLAR’

Ülkemizde sağlık turizmi alanında da dünya standartları üzerinde çok uygun fiyatlara hizmet veriyoruz. Estetik cerrahi başta olmak üzere birçok tıbbi müdahale için tercih sebebi oluyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 16:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83