ALTSO'da Rusya zirvesi

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolos Yardımcısı Vyacheslav Mikhaylov, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Rus vatandaşlarının kimlikle ülkeye giriş konusu başta olmak üzere ekonomik işbirliği konularının değerlendirdiği görüşmede Başkan Şahin, ilişkilerin gelişmesinin her iki ülkenin çıkarları bakımından büyük önem taşıdığını söyledi. Görüşmede Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Veliddin Yenialp de hazır bulundu.

ALTSO'da Rusya zirvesi

 Geçtiğimiz yıl yaşanan uçak krizinin ardından iki ülke ilişkilerinin hızla normale dönmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade eden ALTSO Başkanı, “İki ülke arasında yaşanan sıkıntılı süreçte ALTSO Yönetimi olarak elimizden gelen çabayı göstererek, ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamak istedik. Alanya’mızda yaşayan Rus vatandaşlara yönelik çeşitli toplantılar düzenleyerek, onların burada huzur içerisinde yaşadığına vurgu yaptık. Şehrimizde yaşayan Rus uyruklu dostlarımız ile çok güzel ilişkilerimiz var. Onları burada görmekten çok memnunuz” dedi.

banner111
ALTSO’ya kayıtlı da çok sayıda Rus ortaklı şirket olduğuna da işaret eden Şahin, “Biz özellikle Rus uyruklu üyelerimize pozitif ayrımcılık gösteriyoruz. Onların sorunları bizim sorunumuz. Tarihten gelen bir dostluğumuz var. Çok benzer özelliklerimiz var. Kapımız tüm üyelerimize olduğu gibi onlara da daima açık. Bundan sonra da yabancı uyrukluların Alanya’mızda yatırım yapması için desteğimiz sürecek. Bürokratik alanda yabancı uyruklu dostlarımızın yanında odluk ve olmaya devam edeceğiz. ” dedi.

ŞAHİN: “KİMLİKLE GİRİŞ ÇOK ÖNEMLİ”

Alanya turizminde Rusya’nın önemine değinen Başkan Şahin, Rus vatandaşlarının ülkemize kimlikle girişlerinin sağlanması durumunda turizmde ciddi artış olacağını dile getirdi. Bu konuda daha önce de girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Şahin, “Rusya ile Türkiye arasında kimlikle girişin sağlanması için daha önce talepte bulunmuştuk. Bu talebimizi her zaman yeniliyoruz. Eğer Ruslar kimlikle giriş yaparsa turizmde çok farklı bir şey yaşarız. Bu konuda bastıracağız. Rusya’da pasaport almak maliyetli. Rusya’ya desteğin uzatılmasını talep edeceğiz. Bütün kış Avrupa ve Rusya’daki tur operatörlerine yönelik çalışacağız” dedi.
Başkan Şahin ayrıca Ocak ayından itibaren de iki ülke arasında vizeler kalkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Öte yandan görüşmede hem ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve hem de Konsolos Mikhaylov iki ülke arasında yaşanan krizi yumuşatan Alanya’nın Gururu Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin yaşanan süreçte gerek Çavuşoğlu gerekse meslektaşı Labrov’un çabalarının takdire şayan olduğunu sözlerine ekledi.

MİKHAYLOV; “ALTSO İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolos Yardımcı Vyacheslav Mikhaylov ise Alanya’nın etkileyici bir şehir olduğunu belirterek, Alanya’da yaşayan Ruslar’dan olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.
İki ülke arasında giderek normalleşen ilişkilerden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Mikhaylov, Başkan Şahin’ni de krize yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Bölgede Rusya ile Türkiye’nin ortak çıkarları olduğunu belirten konuk konsolos, “Çok sayıda Rus vatandaşının güzel Alanya’ya uyum sağladığını görmekten büyük memnuniyet duydum. ALTSO Başkanımız da çok çalışkan bir isim. Bundan sonra da kendisiyle işbirliğimiz devam edecek”” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 16:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83