"Antalya 2017'de çok rahat 10 milyon turisti bulacak"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, Amerika ile yaşanan vize kriziyle ilgili, "Bunlar siyasi, politik hareketler. Bu siyasi hareketler çok döner. Bu satranç oyunu çünkü bir nevi. Siz piyonunuzu oynarsınız onlar piyonu. Bizim istediğimiz turizmin bu işten çok etkilenmeden bir an evvel çözüme ulaşması" dedi.

"Antalya 2017'de çok rahat 10 milyon turisti bulacak"
Geçtiğimiz sene Antalya’da 6,5 milyona yakın turist ağırladıklarını ifade eden Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, geçen sene Türkiye çapında Rus turistlere bakıldığında sayının 330-340 bin civarında olduğunu söyledi. Duran, "Bu sene başında herkes Eylül-Ekimden geçen sene Eylül-Ekimden gelen hareketlenmeyle bütün sektör Rusya pazarına ve artı BDT pazarına çok sıcak baktı. Söylevler vardı, işte 3 milyon olur, 3,5 milyon olur, 4-4,5 milyon olur falan. Ben başından beri 4,5 milyon gibi rakam telaffuz ediyordum. Şu anda gördüğümüz kadarıyla yani son Ağustos verileriyle beraber aslında 3,5 milyonu yakalamışız ki bunun daha Eylülü var, Ekimi var" dedi.

"Antalya hala sıcak iklimin devam etmesi sebebiyle de çok ciddi Rus turist misafir alıyor"

Rusya pazarının sıcak iklim olan Mısır’a dönüş dönemi olduğunu söyleyen Hakan Duran, siyasi ve güvenlik problemlerinin devam etmesinden dolayı Rusya’dan Mısır’a hala uçuşların olmadığını dile getirdi. POYD Başkanı Duran, "Onun için de Antalya’nın da hala sıcak ikliminin devam etmesi sebebiyle de çok ciddi bir misafir alıyor. Bu Kasımın ortalarına kadar da sürecek gibi gözüküyor. Uçak planlamaları da şuanda öyle. Bunun daha sonra yılbaşından önce yine bir 15 gün tekrar hareketlenme oluyor. Bunu genel Türkiye olarak düşünürseniz İstanbul’u diğer bölgeleri falan 4,5 milyon Rus’un rahat gelebileceğini görüyorum" diye konuştu.

"Antalya çok rahat 10 milyon turisti bulacak"

Antalya’nın bu yılın sonuna kadar çok rahat 10 milyon turisti ağırlayacağını dile getiren POYD Başkanı Hakan Duran, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tabii rakamsal olarak bulmak yetiyor mu? Bu işin içerisinde bir de gelir kısmı var. Bizim hep söylediğimiz, yani talep arttığı sürece biz gelirimizi yükseltiriz. İşte onun için de önümüzdeki 2 sene 2018-2019 yılları bizim için artık yavaş yavaş artan talebe bağlı olarak fiyatlarımızı biraz daha yükseltmemiz. Hizmet kalitemizi artırmamız gerekiyor diye inanıyorum" ifadelerini kaydetti.

"Avrupa bizim vazgeçilmezimiz"

Avrupalı turistlerde düşüşün devam ettiğini belirten Hakan Duran, "Tabii şuanda onlarda bir düşüş var. İngiltere’de çok küçük bir düşüş var. Ama tabii 2015’e göre kıyaslarsanız ve ya 2014’e göre kıyaslarsanız ciddi bir gerilemedeyiz. Bunlar olmayacak düzelmeyecek şeyler değil. Rusya bunun çok güzel bir örneğidir. Tekrar ikili ilişkiler düzeldiği taktirde ve de bizler pazarlama ve tanıtım faaliyetlerimizi durdurmadığımız sürece, ki Avrupa bizim vazgeçilmezimiz. Çünkü 3,5-4 saatlik mesafede hatta bazıları 2-2,5 saatlik mesafede. Bizim en büyük pazarımız. Onun için bu pazardan kolay kolay vazgeçilmez" dedi.

"Herkes bir şeyler yapmak için çok ciddi çalışmalar yapıyor"

Ülkeler arası ilişkilerin yakın bir zaman içerisinde tekrar rutine gireceğini söyleyen Duran, "Şimdi önümüz kış, ne olacak, golf turizmiyle biliyorsunuz kışın ayakta duruyoruz. 2015 rakamlarıyla kıyasladığınız zaman neredeyse yüzde 50 gerideyiz. Bunun tekrar yükselişe geçmesi gerekiyor. Futbol turizmi var, kışın sağlık turizmi var. Ama turizmci olsun, özel sektörü olsun, kamu olsun, hakikatten el birliği ile herkes bir şeyler yapmak için çok ciddi çalışmalar yapıyor, ben ümitliyim" şeklinde konuştu.

"Vize durumu satranç oyunu"

Amerika ile yaşanan vize kriziyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan POYD Başkanı Hakan Duran, siyasi hareketlerin çok fazla döneceğini söyledi. Duran, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunlar siyasi, politik hareketler. İşte yakında hemen çok kısa bir süre içerisinde Amerika’dan birileri gelecek. Karşılıklı bir şekilde anlaşma. Bu siyasi hareketler çok döner. Bu satranç oyunu çünkü bir nevi. Siz piyonunuzu oynarsınız onlar piyonu. Bizim istediğimiz turizmin bu işten çok etkilenmeden bir an evvel çözüme ulaşması. Turizm nedir, dostluktur, kardeşliktir, barıştır. Siz kavgalı olduğunuz bir yere misafir yollar mısınız? Yollamazsınız. Biz de yollamayız. Bu tek taraflı değil karşılıklı. Bir müddet sonra sadece bu iş turizmle de olmaz. Bu bir müddet sonra ekonomiye de vurur, başka şeyler de olur. Turizm Türkiye’nin can damarlarından birisi. Cari açığı en çok kapatabilecek ki, son verilerle görüyoruz ciddi bir kapamaya desteği var. Onun için bunların uzamaması gerekiyor. İlişkilerimizi iyi tuttuğumuz sürece, ekonomi de düzgün gider, turizm de düzgün gider. Karşılıklı misafir ağırlamaya devam ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 11:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83