Avrupa basını depremle Türk turizmini vuruyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Almanya'nın Türkiye ile yaşanan gerilim sonrası Türkiye'ye dönük seyahat uyarısını güncellemesine dair bir açıklama yayımladı. Açıklamada, dün sabaha karşı Ege Denizi'ni vuran depremin İngiliz basınında ele alınış biçimi de eleştirildi.

Avrupa basını depremle Türk turizmini vuruyor
Bazı basın-yayın organlarında 'Türkiye’ye seyahat uyarısı' başlığı ile yer alan ve yabancı yetkililerin açıklamalarına dayandırılan haberlere ilişkin bir açıklama yapılması gereği hâsıl olmuştur.'' denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:        
                                          
'TURİZMDEKİ EN BÜYÜK PARTNERİMİZ ALMANYA'   
                                   
''Bilindiği üzere, Türkiye’nin turizmde en büyük partneri ve ülkemize en çok ziyaretçi gönderen ülke Almanya’dır. 2017 yılının ilk beş ayında ülkemize seyahat eden Alman vatandaşı sayısı 863 bin 572 olarak gerçekleşmiş olup, Alman dostlarımızın Türkiye seyahatleri devam etmektedir.      
      
'SİYASET DIŞINDA TUTULMALI'    
                 
Turizmin insanları, toplumları ve farklı kültürleri bir araya getiren bir barış projesi olduğu gerçeğinden hareketle bu etkileşimin siyasetin dışında tutulması önem arz etmektedir.    
    
Dünya barışına katkı sağlayan önemli bir olgu olan turizm aktivitesini hükümetler arasında yaşanan siyasi görüş ayrılıklarından uzak tutarak, turizm hareketlerinin ve insanların seyahat özgürlüğünün engellenmemesi gerekmektedir. Nitekim, yabancı misafirlerimizin ülkemize yönelik rağbetleri ülkemiz aleyhine başlatılan kampanyaların itibarsızlığını ortaya koymakta, turizmdeki artış düzeyimiz ise Türkiye turizminin gücünü ve yaratılmak istenilen krizlere karşı direncini göstermektedir.''

'İNGİLİZ BASININDAKİ HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Dün sabaha karşı Ege Denizi'nde meydana gelen depreme de değinilen açıklamanın devamında şu noktaların altı çizildi:
''Yunanistan’ın Kos açıklarında meydana gelen depremle ilgili özellikle İngiliz basın kuruluşlarında yayınlanan haberlerde, Türkiye’nin ciddi olarak etkilendiğinin vurgulanması gerçeği yansıtmadığı gibi ülkemizi çok yakından tanıyan Alman dostlarımızın da seyahat tercihlerine siyasi söylemlerle yön vermeyecekleri kanaatindeyiz. İngiliz vatandaşları başta olmak üzere, ülkemizi tercih eden tüm misafirlerimize Türkiye’de hayatın olağan seyrinde devam ettiğini ve yaşanılan bu doğal afetin Türkiye’de güvenliği ya da huzuru etkileyecek bir ortam yaratmadığını bildirmek isteriz. Nitekim bu durum İngiltere turizm otoritelerine de tarafımızca iletilmiş olup, basına gerekli bilgiler verilmiştir. Özü barış, güven ve kardeşlik olan turizmde siyasi söylemlerden, abartılı yayınlardan etkilenilmeyeceği düşüncesiyle, ülkemize seyahat edecek tüm misafirimizin, tatillerinin bugüne kadar olduğu gibi yine huzur içinde geçeceğini bilmelerini isteriz.''

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 11:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83