Bakan Ersoy, "Turizmde sorunlar teşvikle çözülmez"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy turizmde sorunlara kalıcı çözümün teşviklerle sağlanamayacağını söyledi.

Bakan Ersoy, "Turizmde sorunlar teşvikle çözülmez"

Bakan Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlık bütçesi ile ilgili açıklamalar yaparken teşvik sistemi ve arazi tahsisleri ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de turizmin bugüne kadar hep teşvik politikalarıyla götürüldüğünü söyleyen Bakan Ersoy, ancak bunun sorunları çözmeye yetmediğini, kesin ve kalıcı sorunların devam ettiğini belirterek, “ Turizme maalesef teşvikle kalıcı bir çözüm bulamazsınız. SGK, yakıt gibi teşviklerle turizmi sürdürmeye çalışırsak inanın bana kimseyi mutlu edemeyiz, kalıcı bir çözüm de getiremeyiz” dedi.

 Kalıcı çözüm için adım atıyoruz

 Ersoy, bundan sonra sorunlarını kalıcı olarak çözüp yaptığı işten hak ettiği geliri kazanması gerektiğine işaret ederek bakanlığı döneminde özellikle kalıcı çözümler getiren politikalar oluşturmaya gayret edeceklerini söyledi.

 Arazi tahsisleri

banner111

 Ersoy şöyle konuştu: “ Bundan sonraki yapacağımız tahsis ihalelerinde yani turizm alanlarının ihalelerinde öncelikli olarak on iki ay turizm yapmak için gerekli olan özellikleri taşıyan tahsis alanlarının ihalesini yapacağız.

 Mesela golf turizmi, spor alanları, termal gibi ve kongre turizmine müsait olan alanların tahsisine öncelik vereceğiz.”

 4 kat fazla tanıtım yapacağız

 Türkiye’nin tanıtım politikalarında da köklü değişiklik yapılması gerektiğini ifade eden Ersoy, “ Biliyorsunuz teknoloji hayatımıza girdi, teknolojiyle birlikte insanların iletişim alışkanlıkları kökten değişti. Biz de artık bundan sonra bu iletişim alışkanlıklarına uygun şekilde tanıtım politikalarımızı değiştirmemiz gerekiyor.” dedi. 2019 itibarıyla herhangi bir ek gider gerektirmeden geçen senenin 4 katı kadar reklam, tanıtım planladıklarını ifade eden Ersoy, “ Buna göre stratejimizi ve hesaplarımızı yaptık. Sıkıntı olmayacak ve geçen seneyle kıyaslanmayacak kadar yüksek oranda Yılbaşı itibarıyla tanıtımlarımıza başlıyoruz. Herkes rahat olsun, o konuda bir eksiklik, bir bütçe eksikliği hissedilmeyecek.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 14:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83