Bakan Kurtulmuş turizmcilere seslendi: Dipten çıktık!

Antalya'da düzenlenen 7. Resort Kongresi'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, katılımcılara seslendi. Türkiye turizminin yükselişe geçtiğini söyleyen Kurtulmuş, bakanlığın sektörle ilgili planamalarına ilişkin bilgiler de verdi.

Bakan Kurtulmuş turizmcilere seslendi: Dipten çıktık!
Türkiye'nin 2016 krizinin etkilerini atmaya başladığını ifade eden Kurtulmuş, ''Mücadele edersek, önümüzde sonuç alacağımız yıllar duruyor. Önümüzdeki yıllar hem Türkiye ekonomisi, hem de turizm için son derece önemli.'' dedi.

7.6 TRİLYON DOLARLIK SEKTÖR

Turizmin istihdamı geliştiren önemli bir sektör olduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş, ''Turizm  7.6 trilyon dolarlık büyük bir pasta ve 392 milyona istihdam sağlıyor.'' şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

''TURİZMDEN YETERİNCE PAY ALMAMIZ GEREKİYOR''

Diğer sektölerle kıyaslandığında, turzmin ekonomiye katkısınn artarak süreceğine görüyoruz. Bu nedenle tuizmde yeterince pay almamız gerekiyor. Türkiye'nin en büyük zenginliği, doğası, tarihi, kültürü ve mutfağıdır. Bu coğrafya büyük medeniyletlere ev sahipliği yapmış bir cğrafya. Türkiye coğrafi konumu itibariyle dünyanın çok sayıda ülkesine çok yakın.

''ÜLKELERİN HARİTALARI DEĞİŞTİ''

Çok zorlular yaşadık. Ortadoğuda domino taşı etkisiyle bütün bölgeyi içine çeken bir terör sarmalı ile karşılaştık. Ülkelerin haritaları değişti, kaos başladı. Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğafya bambaşka bir süreç içine girdi.

Bu bölgede ortaya çıkan terör örgütleri, kürsel bir tehdit olmaya başladı ve bu saldırılardan nasibini almayan hiçbir ülke kalmadı. Suriye ve Irak ile birlikte Türkiye karmaşık bir coğrafyanın ortasında kaldı. 

Öte yatndan, batılı ülkeler arasındaki çelişkiler de Türkiye'nin ekonomik ve siyasi yapısını olumsuz etkiledi. Türkiye pek çok terör örgütünün eş zamanlı tehdidi altında kaldı. Bunlar yetmiyormuş gibi, bir de FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık.

''DİPTEN ÇIKTIK''

2017'nin 10 aylık rakamları dipten çıktığımızı gösteriyor. İlk 10 ayda 29 milyon turist geldi. Bu bizim için büyük bir başarı. Turizm gelirlerinde de 20 milyar dolarlık bir seviyeye ulaştık. Bu yıl 34.5 milyon turist ve 26 milyar dolar turizm gelirine ulaşacağız. Şüphesiz, başarıyı sadece sayıyla elde etmeyeceğiz. Şu anda 664 dolar olan turist başına harcamayı, 1000 dolara ıkartma hedefimiz var.

Antalya'yı 10 ayda 9 milyon 255 bin turist ziyaret etti. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'yi bilen ve tanıtan Alman vatandaları Türkiye'ye gelmeyi sürdürdüler.

''TURİZMİ STRATEJİK BİR SEKTÖR OLARAK ALGILAMAK ZORUNDAYIZ''

Turizmi stratejik bir sektör olarak algılamak zorundayız. Gelecek için de turizmi stratejik bir sektör olarak görmeliyiz. Bunun için, Türkiye'de ürün ve pazar çeşitlendirmesi yapmak zorundayız. 

Bundan sonra her yıl Türkiye'nin bir değerini öne çıkararak tanıtım ypacağız. Örnek olarak 2018 Troya Yılı. Turizm fuarlarında Troya'nın tanıtılması, bu markanın daha fazla bilinmesine katkı sağlaycaktır.

2018 yılı Çin'de Türkiye yılı. Çin pazarını zorlamak için tüm gücümüzde bu ülkede var olacağız ve çok sayıda Çin şehrinde etkinlikler düzenleyeceğiz.

TÜREL: BU KADAR KISA SÜREDE TOPARLANMAK BÜYÜK Bİ BAŞARI

Açılışta konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yaptığı konuşmada şu noktalara değindi:

Bir destinsyonun bu kadar kısa sürede toparlanması büyük bir başarıdır. Bu toparlanmada tüm bileşenlerin büyük payı var. 

''RUSYA'YI TAMAMEN GERİ KAZANDIK''

Rusya ve Avrupa halkına karşı iyi niyet duygularımızı en gerilimli günlerde muhafaza ettik. Bugün itibariyle Rusya pazarını tamamen geri kazandık diyebilirim. İran ve İsrail gibi pazarlarda da güzel gelişmeler yaşanıyor. Avrupa'da da 2018 yılında ciddi toparlanma olacağına dair veriler geliyor.

''ANTALYA VE BENELÜKS ÜLKELERİNDEN UMUTLUYUM''

2018 özellikle Almanya pazarı ve Benelüks ülkeleri ile ilgili oldukça umutluyum. Turizmde aslında yolun başındayız. Antalya turizmini deniz turizminden ibaret bırakmayacağız. Antalya hala keşfedilmemiş pek çok değere sahip. Bunların üzerinde çalışıp ürün konseptlerini geliştirmemiz gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 12:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83