BAKANDAN TURİZMCİYE ÇİFTE MÜJDE

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’ye turist getiren uçaklara verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğinin eylül ayına kadar uzatıldığını, önümüzdeki hafta salı günü de turizme dönük 'küçük bir istihdam paketi' açıklayacaklarını söyledi.

BAKANDAN TURİZMCİYE ÇİFTE MÜJDE

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından Türkiye genelinde başlatılan turizm çalıştayları devam ediyor. Türk turizminde yaşanan sorunlarının masaya yatırıldığı turizm çalıştaylarında son durak Kahramanmaraş oldu. Çalıştayda, turist getiren uçaklara verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğinin eylül ayına kadar uzatıldığı müjdesini veren Bakan Ünal, turizmcilerin dört gözle beklediği istihdam desteğine dair de açıklamalarda bulundu.

banner111

'TURİZMDEKİ KRİZİN NASIL SONUÇLAR DOĞURABİLECEĞİNİN FARKINDAYIZ'

Ünal'ın açıklamaları şu şekilde:
 
“Milleyeti bilinmeyen bir uçağın angajman kurallarını ihlal etmesiyle birlikte turizmde bir süreç yaşamaya başladık.
 
Özellikle Rusya’dan Türkiye’ye 4,5 milyon turist gelmesi ve bu turistlerin yüzde 75’inin de Antalya'yı tercih etmesinin turizm açısından bir sıkıntı doğuracağı ortaya çıktı. Bunun akabinde daha sonra Sultanahmet, daha sonra Ankara saldırısı ve Türkiye’nin -son derece haklı- devlet olarak bir egemenlik hakkı olarak kendi sınırları içerisindeki silahlı unsurlarla mücadelesinin de bir uluslararası algı operasyonuna dönüştürülmesiyle birlikte Türkiye’nin uluslararası algısına ve imajına yönelik çok ciddi bir kampanya başlatıldı.
 
Turizm bir imaj ve algıdır. Dolayısıyla bizim ekonomimizin çok ciddi bir ayağını oluşturan, cari açığımızın yüzde 49’unu karşılayan ve 36 milyar dolarlık bir hacme sahip olan turizm alanında ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunun hangi sonuçları doğuracağının da elbette farkındayız.
 
Hızlı bir şekilde ülkemize yönelik bu karalama kampanyasına, propagandaya hem Dışişleri Bakanlığımız, hem AB Bakanlığımız, hem yurt dışı temsilciliklerimiz, hem Tanıtma Genel Müdürlüğümüz, Yunus Emre Enstitümüz bütün bunların üzerinden yürütülen bu karalama kampanyasına yönelik bir karşı çalışma başlattık.

'KÜÇÜK' BİR İSTİHDAM PAKETİ AÇIKLACANAK
 
Turizm sektörümüzün bu süreçten zarar görmemesi için de bir turizm destek paketi açıkladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile birlikte de gelecek hafta turizm sektörümüze yönelik küçük bir turizm istihdam paketi açıklayacağız.

YAKIT DESTEĞİ SEZON SONUNA KADAR UZATILDI
 
Buradan bunu ilk defa duyuruyorum. Bütün dünyadan Türkiye’ye gelen Alanya, Muğla, Antalya, İzmir ve Kütahya Zafer Havaalanı’na gelen bütün uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği açıkladık. İzmir ve Kütahya Zafer Havaalanı’na gelen ‘charter’ seferlerine, Alanya, Antalya ve Muğla’ya gelecek olan tarifeli ve tarifesiz bütün uçaklara verilen 6 bin dolar yakıt desteği eylül ayına kadar sürdürülecek.”
 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 10:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83