Başkan Çelik, GZP-Alanya'nın hedefini açıkladı

Rusya ile yaşanan uçak krizi öncesi 2015 yılında 960 bin yolcu ağırlayan Gazipaşa Havalimanı, 2016 yılında meydana gelen terör saldırıları ve yaşanan krizlerin etkisiyle zor bir dönem geçirdi. Geçtiğimiz yıl Rusya ile ilişkilerin tekrar rayına girmesiyle 830 bin yolcu ağırlayan Gazipaşa Havalimanı’nın 2018 yılında 1 milyon yolcu sınırını aşması bekleniyor.

Başkan Çelik, GZP-Alanya'nın hedefini açıkladı
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, turizmi etkileyecek herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde bu yıl havalimanına 1 milyon 200 bin yolcu gelmesini beklediklerini belirterek, “Gazipaşa Havalimanı bu yıl rekor kıracak diyebiliriz. Almanya’dan, İngiltere’den Akdeniz’e ilgi çok fazla. Kuzey’den (Rusya ve Ukrayna’dan) zaten yoğun bir talep var. 2017 yılında Rusya’dan Gazipaşa Havalimanı'na tarifeli uçuşlar hiç durmadı. Şu anda kışın bile Pobeda Havayolları haftada bir gün tarifeli sefer yapıyor. Bu havayolu yazın haftanın her günü sefer yapacak” dedi.

AVRUPALI TURİST TÜRKİYE’NİN KIYMETİNİ ANLADI

Avrupalı turistlerin, terörü bahane ederek 2016 yılında Türkiye yerine İspanya ve İtalya gibi ülkeleri tercih ettiğini ifade eden Adil Çelik, “Avrupalı turist şunu çok iyi gördü. En kaliteli hizmeti, en güzel doğayı, en temiz sahili, en ucuz tatili satın alabildikleri, en güzel şekilde misafirperverlik gördükleri ülke Türkiye. Tüm Akdeniz ülkelerinde bizdeki kaliteyi ve fiyatı bulmaları mümkün değil” diye konuştu.

GAZİPAŞA BELEDİYESİ MART’TA MOSKOVA FUARI’NA KATILIYOR

“Huzuru arayanları sessiz cennet Gazipaşa’ya çağırıyoruz” sloganıyla bu yıl ilk kez Ocak ayında İstanbul’da düzenlenen EMİTT Fuarı’na katıldıklarını ve büyük ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Adil Çelik, 13-15 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Moskova Fuarı’na katılacakları bilgisini paylaştı.

OTEL YATIRIMLARININ ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKTI

Gazipaşa’da otel yatırımları konusunda bugüne kadar yaşanan sorunlara da değinen Adil Çelik, yasal sorunların aşılması için büyük gayret gösterdiklerini belirterek yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz zaman Gazipaşa’da bizim imar planı üzerine çalışmalarımız oldu. Otel yatırımlarının gelmesi için bazı teknik sorunlar vardı. Bölge milletvekilleri ve sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteğiyle özellikle ormanla ilgili sorunlarımız 1 Şubat itibariyle bitti, askıya çıktı. 1 Mart itibariyle askıdan inecek. Bu sorunların giderilmesi Gazipaşa’nın önünü açacak.”

GREENPARK VE ANEX GRUBU GAZİPAŞA’DA OTEL İNŞA EDECEK

5 büyük otel grubunun bu sorunların bitmesini beklediğini dile getiren Adil Çelik, ilçeye yatırım yapmak isteyen bu şirketler hakkında şu bilgileri aktardı:

“Bu yatırımcıların 4 binin üzerinde oda sayısı var. Bunlardan bir tanesi Greenpark Oteller Zinciri. Bir diğeri Anex. Bu otel grubu da Belek’teki otelinin bir devamı niteliğinde burada otel yapacak. Yine üç tane Türkiye çapında büyük yatırımcı Gazipaşa’da otel yapmak istiyor. Biz Gazipaşa’da çok fazla yatak istemiyoruz. Tarımı, kültürü, doğası, canlı canlı yaşayan bir ilçe istiyoruz. Bizim çok büyük bir avantajımız var, bizim denizimiz, var, bizim havaalanımız var, bakir kumsallarımız var. Ve birçok insanın bilmediği ama yavaş yavaş günyüzüne çıkan tarihi bir dokumuz var. Huzur ve sessizlik isteyen herkesi güzel ilçemize bekliyoruz.”

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, ilçenin su altı zenginliğinin de çok fazla olduğunu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun dalış yarışmasını bu yıl 6-8 Mart’ta Gazipaşa’da yapacağını, bunun da turizmin gelişmesine katkı sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 15:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83