Bayramda turizm patlaması: Boş oda yok!

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yaz sezonunda otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'ü bulacağını açıkladı.

Bayramda turizm patlaması: Boş oda yok!
Rusya'da gelen hacimli satışlar ve Avrupa'daki son dakika satışlarının etkisiyle dolulukların arttığı konaklama sektörünün, bayramda yüksek doluluğa ulaşması bekleniyor. Sabah'tan Betül Alakent'e konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ''Bayramda otellerin dolulukları yüzde 100'ü bulacak. Temmuz ağustos dönemi için de yüzde 90 dolulukların yakalanacağını öngörüyoruz. Tesise göre farklılık gösterse de dolulukların yüzde 65'i yabancı, kalanı da yerli turistten sağlanıyor" dedi. 

Geçen yıl açılmayan otellerin birçoğunun bu yıl kapılarını açtığını aktaran Ayık, Avrupa'da son dakika satışlarının hareketlendiğini ve ilişkilerin düzelmesi halinde sezonun kasıma kadar uzayabileceğini ifade etti. Ayık, "Mevcutta Avrupalı'nın önünde iki seçenek var; ya evinde oturacak ya da Türkiye'de tatil yapacak. Şu andaki hareketlilik Avrupalı turistin tercihini Türkiye'ye kaydırmaya başladığını gösteriyor" diye konuştu.

YAKIN MESAFEYE TALEP VAR

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise bayramda 5 bin kişiyi yurtdışına taşıyacaklarını aktardı. Onaran, "Yoğun bir ilgi var. Paketlerimizin tamamını sattık. Ek paketler hazırlıyoruz" dedi. 

Tatilbudur CEO'su Cenk Angın da bu bayram özellikle Sapanca, Assos, Abant gibi kısa mesafeli yerlere talep olduğunu belirterek, paketlerin yüzde 75'inini sattıklarını kaydetti.

PAKETLERİN % 80'İ SATILDI

Bayramda 80 bin kişiyi tatile götürmeyi planladıklarını aktaran Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, "Paketlerimizin yüzde 80'inini sattık. Hedeflerimizi yakalarız" dedi. MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi ise bu yıl 10 bin bayram paketi satmayı hedeflediklerini belirterek, "Satışlarımızın yüzde 85'inini tamamladık" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 13:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83