Çin'den 2 milyon turist gelecek şekilde planlama yapılıyor ama...

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un Çin ziyaretini kaleme aldı. Çin'den 2 milyon turist gelecek şekilde planama yapıldığını belirten Sarıkaya, ancak sayının 300-400 bin civarında kalmasının beklendiğini ifade etti.

Çin'den 2 milyon turist gelecek şekilde planlama yapılıyor ama...
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü'nün genel kuruluna katılmanın yanında bir dizi ikili görüşmeler de gerçekleştirdiğini yazan Sarıkaya, ''Önemli gelişme ise her yıl yurtdışına birçok ülkenin nüfusundan çok daha fazla sayıda, 100 milyon insan gönderen Çin’de, bu sene 'Türkiye yılı' olarak kutlanacak.'' dedi.

"PLANLAMA 2 MİLYON AMA..."

Yıllardır bir düzene oturması için uğraş verilen Çin'den gelen ziyaretçi sayısının arttırılması için 2018'in iyi değerlendirilmesinin planlandığını ifade eden Habertürk yazarı, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderler içinde en fazla ziyaret ettiği ülke olan Çin’den 2 milyon turisti getirmeye uygun planlama yapılıyor. Ancak dünyadaki gerilimin kaygıyı artırıp insanların seyahat etme şevkini kırdığı süreçte rakamın 350-400 bin civarında kalması bekleniyor.'' ifadelerini kullandı.

"ÇİNLİ TURİST TÜRKİYE'Yİ SEVMİŞ"

Sarıkaya yazısının devamında, ''Bununla birlikte bir dizi filmin, bir TV programının veya bir önemli kişinin cümlesinin insanları ne derece etkilediği, sayıyı bir anda nasıl patlattığı da ortada. Şurası bir gerçek ki Çinli turist Türkiye’yi sevmiş; en azından 5 yıl öncesine göre nerede olduğunu ve hangi bölgelerinin kendisinin ilgisini çektiğini biliyor.'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 10:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83