Dahaoğlu "Amacımız Alanya Turizmini ileriye taşımak"

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı olarak Alanya’nın tanıtım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, amaçlarının Alanya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtarak Alanya Turizmini ileriye taşımak olduğunu söyledi

Dahaoğlu "Amacımız Alanya Turizmini ileriye taşımak"

 ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, yaptığı açıklamada, ALTAV olarak tanıtım çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini amaçlarının Alanya’nın turizmini ileriye taşımak olduğunu söyledi. Turistlerin sadece para kaynağı olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Dahaoğlu, “Turistleri sadece para kaynağı olarak gören turizmciler yüzünden bütün tanıtım çalışmalarımız boşa gidiyor” dedi.

“BAŞKAN YÜCEL İLE ALTAV’I DAHA DA BÜYÜTTÜK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ALTAV başkanlığıyla imkanlarının genişlediğini söyleyen Dahaoğlu açıklamasına şu şekilde devam etti: “ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel'in başkanlığından sonra imkanlarımız daha da genişledi, bütçemiz daha da arttı, Alanlarımız daha da genişledi. Bu anlamda geçmişteki güzel çalışmaların üzerine bizler daha da katarak ALTAV'ı daha da büyüktük. Artık sadece fuarlara katılarak, boncuk ve çanta dağıtmanın çok daha ötesine geçtik. Gittiğimiz yerde o ülkenin, bölgenin tanınmış fenomenlerini, insanlarını, güzel yüzlerini ülkemize getirerek onların ağzından Alanya'yı anlatmak. Şuanda birinci görevimiz bu. Şuanda teknolojiye ayak uydurarak tanıtımı da sosyal medyaya çekmeye  çalıştık. Bugün milyonlarca bir izleyici kitlesine sahip İnstagram fenomenini şehrimize getirerek, Alanya Kalesi'nden, Damlataş'tan Kızıl Kule'den Dim Çayı'nı paylaştırmak. Bizim birinci amacımız bu. Artık teknolojiyi kullanarak tanıtımı daha üst seviyeye çıkarmak.”

“TURİZMDE EN BÜYÜK SORUN EĞİTİM”

Alanya ve Türkiye turizmindeki en büyük sorunun eğitim olduğunu vurgulayan Dahaoğlu, "Geçenlerde İstanbul'da turistleri kazıklanma olayını tüm dünya duydu. Şimdi o İstanbul'daki olayı Türkiye'de yaşandı olarak anlatıyorlar Alanya'da bundan pay alıyor. Bir yanlış vatandaşın yapmış olduğu iş hepimize mal oldu. Eğer o insan eğitimli ve dürüst olmuş olsaydı bizim bu büyük mücadele verdiğimiz tanıtımları bir çırpıda çöpe atmazdı. Kurumlarımız ve devletimiz denetimlerimizi yapmalıyız. İlle bunu kurumların yapması şart değil, arkadaşı, komşusu da yapabilir. Komşu komşusunun yapmış olduğu haksızlığa göz yumarsa yarın zararı ona da yansır. Bizi daha çok böyle sıkıntılı durumlar, özellikle alışveriş esnasında, restoranda, barda insanların kazıklanması bizim en büyük sıkıntılarımız. Turisti yolunacak bir kaz olarak görmezsek, o zaman kazanırız. En büyük sıkıntımız eğitim diyebiliriz" şeklinde konuştu.

 

banner111

 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2018, 10:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83