Erdoğan ile Putin'in Alanyalı turizmciyi ilgilendiren telefon görüşmesi

Erdoğan ile Putin'in Alanyalı turizmciyi ilgilendiren telefon görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında yapılan görüşmede turizme de değinildiği belirtildi.

Kremlin Basın Servisi, Erdoğan ile Putin arasında 9 Nisan'da yapılan telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, iki liderin görüşmede turizme de değindiği ifade edildi.

Koronavirüsün yayılmasıyla mücadele konularının detaylıca ele alındığı belirtilen açıklamada, Sputnik V aşısının tedariki veya ortak üretimi de dahil olmak üzere, bu alanda işbirliğine hazır olunduğu ifade edildi.

Yakın iş birliği

Türkiye'nin aldığı korona önlemleri ile ilgili Putin'e bilgi veren Erdoğan, Türkiye'nin en önemli önceliklerinden birinin turistlerin güvenliği olduğunu belirtti. İki lider, Türkiye'yi gelen Rus turistlerin sağlığının korunması için ilgili tarafların yakın işbirliğine devam etmesi konusunda mutabık kaldı.

Rusya Cumhurbaşkanlığı'nın görüşmeye ilişkin açıklamasında, verimli geçen görüşmenin çeşitli formatlarda sürdürülmesine karar verildi.

‘’Yukarından gelen iyi bir sinyal’’

Sektör uzmanları ise, Kremlin'in açıklamasındaki bu olumlu tonun sezon öncesi pozitif olduğunu belirterek, ''Yukarıdan gelen iyi bir sinyal'' şeklinde yorumladı.

Buna rağmen Rusya, koronavirüsün yeni varyantının ülkeye taşınmasını ve yayılmasını önlemek için operasyon merkezinin kararlar almasını bekliyor. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, yeni ve daha agresif varyantların Rusya'ya taşınmasını önlemek için önlemler alacaklarını açıklamıştı. Bu önlemlerin ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

Türkiye’ye charter yasağı getirileceği iddia edilmişti

Rusya basınında çıkan haberlerde yeni varyantın yayılmasını engellemek için Türkiye'ye 12 Nisan'dan itibaren charter yasağı getirileceği iddia edilmişti. İzvestiya gazetesinin söz konusu haberi, Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılmıştı.

Mevcut durumda Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşların devam ettiği, Türkiye'ye dönük uçuşlarda değişiklik yaşanacağına dair herhangi bir sinyalin de bulunmadığı ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2021, 10:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83