EXPO 2016' DA ALANYA STANDINA ZİYARETÇİ AKINI

Expo 2016 Antalya’da, Alanya Belediyesi’nin 3 farklı tanıtım alanlarına hafta sonu ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. 23 Nisan nedeniyle ailelerin yanı sıra çocukların da yoğun ilgisini gören tanıtım alanlarını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, İpek Atölyesi’ndeki tanıtım çalışmalarını çok beğendiğini ifade etti.

EXPO 2016' DA ALANYA STANDINA ZİYARETÇİ AKINI
 BAKAN ÇAVUŞOĞLU İPEK ATÖLYESİNİ ÇOK BEĞENDİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ailelerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği Expo 2016’nın ilk gününde 35 Bin 705 kişi Expo alanını ziyaret ederken, Alanya Belediyesi’nin stantlarını ise hafta sonu yaklaşık 15 bin kişi gezdi.  Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İpek Atölyesi’ni ziyaret ederek standı inceledi. Bakan Çavuşoğlu, Alanya Belediyesi’nin stantlarını çok beğendiğini ifade etti. Aynı zamanda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Şakir Ercan Gül ve ailesi de Alanya’ya ait stantları ziyaret edenler arasındaydı.   



23 NİSAN’DA ÇOCUKLARA HEDİYELER VERİLDİ

Expo 2016 Antalya’da ilk günün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması nedeniyle, Alanya Belediyesi’nin tanıtım stantlarında çocuklara özel hediyeler verildi. Alanya Bahçesi’nde çocuklara balon hediye edilirken, diğer ziyaretçilere lokum, muz ikram edilip hediye çantaları dağıtıldı. İpek ve Muz Lifi Atölyeleri’nde ise dokuma tezgâhlarında çocuklara eğitim verilirken, ipek kozasından yapılan çiçek bronşlar ziyaretçilere hediye edildi. 

ÇOCUKLARA İPEK DOKUMA ÖĞRETİLDİ

Alanya Belediyesi’nin Expo 2016 Antalya’da halkın beğenisine sunduğu İpek Atölyesi ve Muz Lifi Atölyeleri de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara özel dokuma tezgâhında işlemecilik sanatını öğretildi. 




ÇEYİZ SANDIKLARINDAKİ İPEKLER EXPO’DA

İpek Atölyesi Sorumlusu Oben Şengün, Alanyalı ailelerin sandıklarından çıkan 100-150 yıllık ipekleri EXPO’da sergilediklerini belirterek, “İpek Atölye’mizde sergilediğimiz ürünlerin bir kısmı Alanya Belediyesi’ne ait, bir kısmı da Alanyalı ailelerin sandıklarından çıkararak sergilememiz için bize verdikleri 100-150 yıllık eserler. Dokuma tezgâhımızda çocukların dokuma yapması ve nasıl yapıldığını görmeleri amacıyla workshop uygulaması yapıyoruz. Amacımız Alanya ipeğini ve günümüzdeki kullanım alanlarını gelecek nesillere aktarmak.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 15:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83