FİNLANDİYA FOX TV’DE ALANYA RÜZGARI

Detur Seyahat Acentesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve ALTİD işbirliğinde hazırlanan ve Finlandiya’nın en önemli televizyon kanalı FOX TV’de yayınlanmaya başlayan 12 programlık dizi izlenme rekorları kırıyor. Alanya yaşayan Finlandiya vatandaşlarının hayatının anlatıldığı dizi filmde ayrıca Alanya’nın tarihi, turistik ve doğal güzellikleri de sergileniyor.

FİNLANDİYA FOX TV’DE ALANYA RÜZGARI

 Konuyla ilgili olarak 25 Kasım 2015 Çarşamba günü Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTİD Başkanı Burhan Sili, Detur Bölge Müdürü Terhi Alanya, ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Çintaş ve ALTSO Meclis Üyesi Mehmet Tüzün’ün katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

banner111
İskandinav ülkelerinin en önemli televizyon kanallarından olan FOX TV’de Alanya’da yaşayan Finlandiya vatandaşlarının hayatından kesitlerin yer aldığı ve bununla beraber Alanya’nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin de yansıtıldığı program yılın programı seçildi. Aynı projeyi diğer Avrupa ülkelerinde de gerçekleştirmek istediklerini belirten ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Alanya konulu dizinin yılın programı seçilmesi bizleri son derece mutlu etti” dedi. 
Öte yandan toplantıda gelen yoğun talep üzerine haftada 1 kez yayınlanması planlanan tekrarının 4’e çıkarıldığı ve yeni sezon çekimlerinin de gelecek sezon çekilebileceği dile getirildi.



'YILIN PROGRAMI SEÇİLMESİ BİZLERİ MUTLU ETTİ'

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, son günlerde mutlu haberler aldıklarını söyledi. Başkan Şahin, “Çok mutluyuz. Bugünlerde güzel haberler alıyoruz. Dün ilk olarak Alanya’mızın gururu Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun yeniden Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilmesi haberini aldık ve bizleri çok mutlu etti. Bugün ise bizleri Finlandiya’da yayınlanan Alanya konulu programımızın yılın programı seçilmesi bizleri son derece mutlu etti” dedi.

'12 BÖLÜMLÜK PROGRAM'

Alanya’da yaşayan Finlandiyalıların hayatlarının anlatıldığı ve Alanya’nın tüm güzelliklerinin sergilendiği dizi filmin 12 bölümden oluştuğunu belirten Başkan Şahin, “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Finlandiya Fox TV ile birlikte yaptığımız bir projemiz vardı. Alanya’da yaşayan Finlandiyalıların hayatlarının anlatıldığı 12 bölümlük bir dizi çekilmişti. Alanya’mızda çekilen bu dizi Finlandiya’da en fazla izlenen program oldu, yılın programı seçildi. Bunun için çok mutluyuz” dedi.

'AVRUPA’YA YAYMAK İSTİYORUZ'

Başkan Şahin, “ALTSO olarak sadece üyelerimizin sorunlarıyla ilgilenip, sorunları çözmenin yanı sıra Alanya’mızın da tanıtımıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Buradan onu da belirtmek istiyorum. Hedefimiz arkadaşlarımızla birlikte bu tür dizileri Avrupa’nın her tarafına yaymak. Almanya’da da, İngiltere’de de, Hollanda’da da bu tür program yayınlamak istiyoruz. Bu proje herkesin dikkatini çeker. Ayrıca sağlık turizmi konusunda da çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde sevindirici haberler vereceğiz. Ben buradan başta Meclis Üyemiz Mehmet Tüzün, Detur, ALTİD ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Her şey Alanya’mız için” diye konuştu.

ALANYA: “2. SEZONU ÇEKİLECEK”

Alanya’da çekilen dizinin Finlandiya’da izlenme rekorları kırdığını vurgulayan Detur Bölge Müdürü Terhi Alanya, dizinin haftada bir saat olmak üzere toplamda 12 hafta yayınlandığını söyledi. Terhi Alanya, FOX TV’nin normalde gençlerin tercih ettiği bir kanal iken bu program sayesinde her kesimden insanın takip etmeye başladığı bir kanal olmaya başladığını dile getirdi. Dizinin normalde haftada 1 gün tekrarını yayınlayacak kanalın gelen yoğun talep üzerine tekrar sayısını 4’e çıkardığına işaret eden Terhi Alanya, ayrıca önümüzdeki yılda dizinin ikinci sezonunun Alanya’da çekileceğini sözlerine ekledi.

SİLİ’DEN TEŞEKKÜR

ALTİD Başkanı Burhan Sili ise Alanya’nın tanıtımı konusunda bu tür programların çok önemli olduğuna vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti. İskandinav pazarında Alanya’nın son zamanlarda kan kaybetmeye başladığını ifade eden Başkan Sili, dizi projesiyle bir toparlanmaya gidildiğine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 17:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83