Gastronomi turizmi Antalya'dan dünyaya açılacak

ANFAŞ’ın turizm ve gıda sektörünün marka fuarları 29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct için sektörün önde gelen isimleri İstanbul’da bir araya geldi. ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer’in fuarlar hakkında bilgi verdiği toplantıda, TİM, TAFED, TUSİD ve TÜROFED’den tam destek geldi.

Gastronomi turizmi Antalya'dan dünyaya açılacak
Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) tarafından 24 hedef ilde gerçekleştirilen Basın ve Sektör Buluşmaları’nın İstanbul toplantısı gerçekleştirildi. 

İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıya ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Koordinatörü Necip Boz ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. 
Ülke ve bölge ekonomisinde sıçrama

ANFAŞ fuarları hakkında sunumunu gerçekleştiren ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, ANFAŞ’ın, Türkiye ve bölgeyi beraber kalkındıracak projelere imza attığını söyledi. Murat Özer, “ANFAŞ olarak; Bizim önceliğimiz; fuarlarımız aracılığıyla uluslararası ticari iş birliklerini arttırarak, katılımcı ve ziyaretçimizi aynı çatı altında buluşturarak ekonomiye katkı sağlamaktır dedi. Doğru enstrümanları en etkili şekilde kullanarak hayata geçireceğimiz yeni fuarlar, gerçekleştiği dönemlerde hem bölgenin hem de ülkenin ihracat rakamlarını harekete geçirecektir” diye konuştu.
ANFAŞ olarak yurt dışı ziyaretçi ve alım heyetlerinin getirilmesi için özel bütçe ayrıldığını söyleyen Murat Özer, “Fuarlarımızda katılımcılarımızı doğru hedef kitle ile buluşturabilmek için yurt dışı ziyaretçi için ayrılan payı arttırdık. Bugün burada katılan her ülke için 20’şer kişilik konaklama yapacak şekilde bütçe ayrıldı. Yenilenen yapısı ile ANFAŞ’ta; İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Farsça, Arapça ve İtalyanca olmak üzere 7 dilin konuşulduğu Yurt Dışı Ziyaretçi ve Katılımcı Bölümü oluşturuldu” dedi.

Yort dışından 25 ülke hedeleniyor 

Yenilene yapısı ve kabuk değişimiyle birlikte fuarların bu sene uluslararası iş birliktelikleri odaklı olacağını söyleyen Murat Özer, “Bu yıl itibari ile ANFAŞ’ta ve fuarlarında bir kabuk değişimi yaşanıyor. ANFAŞ’ın iki markası, HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve FoodProduct – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı için 2017 yılı itibariyle özellikle yurt dışında tanıtımım atağı gerçekleştirdik. BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı), BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği), DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve ANFAŞ’ın çalışma yürüttüğü acenteler aracılığıyla; Almanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, C¸in, Hırvatistan, Hindistan, I·ngiltere, I·ran, Karadagˆ , Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Letonya, Libya, Makedonya, Mısır, O¨zbekistan, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, ve Yunanistan’dan alım heyetleri ve profesyonel ziyaretc¸iler, katılımcılarla bir araya gelecek” şeklinde konuştu.

Sözlerine ANFAŞ fuarları 29.HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 25.FoodProduct-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Murat Özer, ziyaretçi ve katılımcı profillerinin paralellik gösterdiği fuarların Antalya Expo Center’ın büyümesiyle birlikte tek çatı altında yapma fırsatı bulduklarını ifade etti. Özer, “Sektör temsilcilerinin ortak talebi doğrultusunda iki fuarımızı 17- 20 Ocak 2018 tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Fuarda yerini alan sektör profesyonelleri; konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere aynı anda ulaşabilecek. Katılımcılar; fuar kapsamında düzenlenecek etkinlikler, ikili iş görüşmeleri ve konferanslara doğru hedef kitleye ulaşabilecek” diye konuştu.

Yurt dışı çalışmalarının yanı sıra yurt içinde de tanıtım çalışmalarına paydaşlarıyla hız katan ANFAŞ, 2018’de Ekonomi Bakanlığı, TOBB – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Antalya Ticaret Borsası aracılığıyla hedef illerdeki ticaret ve sanayi odaları, TÜROFED - Türkiye Otelciler Federasyonu, TUSİD - Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği, AKTOB - Akdeniz Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Birliği, TESK – Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, GİMAT - Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği, TAFED – Türkiye Aşçılar Federasyonu, ANFAŞ’ın yapmış olduğu anlaşmalar ile 24 hedef ilde yaptığı gerçekleştirdiği basın ve sektör toplantıları aracılığıyla; 81 ilden gıda toptancıları, kurumsal satın almacılar, otel ve restoran zincirleri, şef ve aşçılar, sektörel ziyaretçi heyetleri getirilecek. 

Sektörün kilometre taşı

Murat Özer’in ardından konuşmasını gerçekleştiren TUSİD Başkanı Ahmet Gürkaynak, sözlerine sektörün Türkiye ticaretindeki payını aktararak başladı. Antalya’da düzenlenen HotelEquipment fuarı, bizler için iki önemli etkinlikten biridir. HotelEquipment, katılımcı ve ziyaretçi profili ile sektörümüzün gelişimi için çok önemli bir kilometre taşıdır. Biz TUSİD olarak bu yıl da büyük bir mutlulukla bu fuarı destekliyoruz” diye konuştu. 

İhracat rakamlarına katkı

Gürkaynak’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki; sektördeki tablo ile ilgi bilgi verirken , yıl sonuna kadar 3.9 milyar dolar mutfak sektöründe bir ihracat beklediklerini ifade etti. Sektörün Antalya’dan dünyaya açıldığını ifade eden Öztiryaki, “Turizmin gelişmesi beraberinde ihracatımıza da katkı koymaktadır. Türkiye olarak Avrupa’da çok ciddi bir payımız var. Bu ihracatımızın gerçekleşmesinde HotelEquipment fuarının önemli bir payı var. Biz Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak fuara alım heyetlerinin getirilmesinde desteğimizi vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

TÜROFED adına söz alan Genel Koordinatör Necip Boz, Türkiye’de ilerlemenin olmasında turizmin etkisinden söz etti. ANFAŞ fuarlarına tam destek veren Boz, “Bizler fuarları çok önemsiyoruz. En iyi iş birlikleri, en iyi iş bağlantıları fuarlarda kurulmaktadır. Biz fuarların hem katılımcısı hem de ziyaretçisiyiz” dedi. 

Gastronomi turizmi Antalya'dan dünyaya açılacak

ANFAŞ fuarlarına desteğin tüm hızıyla devam edeceğini ifade eden TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, “Gastronomi sektörünün Türk turizminin içine yeni yeni girmeye başladı. Biz hep turizmi 12 aya nasıl çıkartırız diye tartışırdık. Türkiye’de çok ciddi bir yemek kültürü var. Biz bu kültürü fuarlar aracılığıyla dünya ile buluşturmak istiyoruz. TAFED olarak bu sene de FoodProduct ve HotelEquipment fuarlarımızda Türkiye’nin 4 bir yanından gelecek aşçılarımız, şeflerimizle yerimizi alacağız. Fuar kapsamında 8 ülkeden Michelin yıldızlı şeflerimiz yarışmalar düzenleyecek. 7 bölgemizin en güzel yemeklerini sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 13:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83