'GÜVEN ARTARSA İŞLER DEĞİŞİR'

Brüksel Turizm Fuarı’na katılan ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu, “Rusların tatil için Yunanistan ve İspanya’ya yoğunlaşması bu ülkelerde belli bir doluluğa ve de buna paralel olarak fiyat artışına sebep olur. Bu durum güven algısıyla beraber Avrupalı turistin zaman içinde ülkemize yönelmesiyle sonuçlanabilir” dedi.

'GÜVEN ARTARSA İŞLER DEĞİŞİR'

 Belçika’nın Başkenti Brüksel’de Salon Des Vacances’te yapılan uluslararası turizm fuarında Alanya tanıtımı yapıldı. Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu temsil etti. Fuarın nabzını tutan Topçu, yaptığı görüşmeleri ve izlenimlerini şöyle aktardı:

banner111
“VARLIĞIMIZI HİSSETTİRDİK”

Fuar alanında hafta içi ziyaretçi profili 30-50 yaş aralığında seyretti. Hafta sonu ise gençler daha çok ilgiliydi. Bölgemiz için faydalı görüşmeler yaptığımız Brüksel fuarı varlığımızın hissedilmesi açısından önemliydi. Alanya adına oldukça faydalı bir fuar gerçekleşti. Fuarın ziyaretçi sayısı geçen yılki gibi 100 bin civarında oldu.

“CORENDON’DA REZERVASYONLAR DÜŞÜK”

Side bölgesine bisikletçi grupları götüren bir yetkiliyle görüştüm ve Alanya’ya bu grupların gelmesi durumunda her türlü desteğin verileceğini kendisine ifade ettim. Antalya’ya her gün uçuşu bulunan Corendon yetkilisi ile yaptığım görüşmede an itibariyle geçen senenin aynı dönemine göre rezervasyonların yüzde 35-45 arasında düşük olduğu bilgisini aldım. Birçok kişinin kesin rezervasyon için biraz daha beklemeyi tercih ettiği tarafıma iletildi.

“BASINA RÖPORTAJ VERİLDİ”

Gün içinde basın mensuplarını standımızda ağırlayıp, gelişmeler hakkında röportajlar verdim. VAP adlı bir seyahat dergisinin yetkilileriyle görüşme yaptım. Derginin aylık olduğunu ve 500 bin kişiye ulaştığını belirttiler. Kendileriyle Alanya hakkında nasıl çalışabileceğimiz konusunu görüştüm. Turizm müşavirimizle görüşerek genel değerlendirme yaptık. Belçikalı basın mensuplarının Alanya ziyaretiyle ilgili her türlü desteğin verileceğini ilettim. Bu konuda destek sözü aldık.

“UÇUŞLAR ALMANYA’YA KAYDI”

AB’den Sorumlu Bakanımız Volkan Bozkır standımızı ziyaret etti ve genel sorunlarımız hakkında bizden bilgiler aldı. Neckermann ve Jetair yetkilileriyle yapılan görüşmede düşüşün daha çok bu firmalarda yaşandığı bilgisini aldım. Neckermann yetkilileri, Belçika çıkışlı uçak planlamalarını mecburen Almanya’ya kaydırdıklarının bilgisini verdiler.
 
“DEVAMLI MİSAFİRLER ERKEN REZERVASYON YAPTIRIYOR”

Daha önce Alanya’ya defalarca gelmiş olan ve Alanya’yı iyi tanıyan Belçikalı misafirlerin büyük bölümünün erken rezervasyonlarını yaptırdığını öğrendim. Buradan da şu sonuç çıkıyor ki devamlı misafirlerimizin oranını arttırmamız, ülkemize ve Alanya’mıza gelen misafirleri mutlu bir şekilde ülkelerine geri göndermemiz konuları büyük önem taşıyor.

“GÜVENLİK KAYGISI VAR”

Fakat standımızı ziyaret eden birçok Belçikalı aile ısrarla geleceklerini ve ülkemizin gönüllü elçileri olduklarını hali hazırda rezervasyonları yaptırdıklarını bildirseler de çocuklu aileler rezervasyon yaptırmada daha temkinli davranıyor. Genel sorun güvenlik endişesi olarak ön plana çıkıyor ve rezervasyon yapmalarında tereddüt etmelerine sebep oluyor. Ülkemizde yaşananlar, Belçika basınında abartılarak ve yanlış yönlendirmelerle yayınlanıyor. Ancak şu da görünüyor ki yaşanacak sakin bir ayın ardından herkes rezervasyon yapma isteğini koruyor.

“FİYAT İNDİRİMİ BEKLENTİSİ OLUŞUYOR”

Tüm yaşanan bu sorunların da körüklediği sebeplerden dolayı yapılacak makul indirimlerin yeni rezervasyonlara katkı sağlayacağı düşünülüyor. Misafirin de böyle bir beklentiye girdiği görülüyor. Tur operatörleri, yakıt desteği ve daha çok reklam konularında destek bekliyorlar. Yerel ölçekte bizlerden hem de iş ortakları olan otellerden destek talepleri var. Bu desteklerin sadece içinde bulunduğumuz süreçte değil sürekli olması halinde fayda sağlayacağına inanıyorlar. Tur operatörleriyle sıkı temasımızın devam etmesi gerekiyor.

“AVRUPALI TURİSTİN ROTASI YENİDEN DEĞİŞEBİLİR”

Oluşan olumsuz algıyı kırmak için kendi içimizde tartışmaları dışarıya yansıtma biçimimizi tekrar değerlendirmemiz gerekiyor. Öte yandan Rusların tatil için Yunanistan ve İspanya’ya yoğunlaşması bu ülkelerde belli bir doluluğa ve de buna paralel olarak fiyat artışına sebep olur. Bu durum güven algısıyla beraber Avrupalı turistin zaman içinde ülkemize yönelmesiyle sonuçlanabilir. Nisan ayında genel resmin daha netleşeceği şüphe taşımıyor fakat ülkemizde oluşan olumsuz algıyı değiştirecek adımların atılması büyük önem taşıyor.



Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 13:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83