HAFTALIK GELECEK RUS TURİST SAYISINI AÇIKLADI

Rusya Tur Operatörleri Birliği, "Türkiye'ye her hafta 5500 Rus turist gidiyor" açıklamasında bulundu.

HAFTALIK GELECEK RUS TURİST SAYISINI AÇIKLADI

 Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze her hafta Türkiye'ye 3500 ilâ 5500 Rus turistin gittiğini söyledi. Lomidze ayrıca iki ülke arasında charter seferlerine yönelik iznin çıkmasından 3-4 gün sonra uçuşlara başlanabileceğini belirtti.

banner111
 
Moskova ile Ankara arasındaki uçak krizi nedeniyle yaşanan gerginliğin giderilmesinin ardından Türkiye'ye Rus turist akışı yeniden olumlu yönde hızlı bir ivme kazandı. Sputnik'in haberine göre, Gazetecilere konuşan Lomidze "Elimizdeki verilere göre, Türkiye'deki tatil beldelerine Rusya'nın 11 kentinden 3500 ilâ 5500 turist gidiyor. Geçen yıl Eylül-Ağustos döneminde Türkiye'deki Rus turist sayısı her ay 380 bin ilâ 450 bin arasında değişiyordu. Bu yıl akış çok daha az" dedi.
 
‘CHARTER SEFERLERİNİN YENİDEN BAŞLATILMASI BEKLENİYOR'
 
Rus turistlerin charter seferlerinin yeniden başlatılmasını beklediğini belirten Lomidze "Charter seferi yapılamamasından dolayı turların fiyatları daha yüksek, ancak Türkiye tatiline yönelik talepler iyi durumda" ifadelerini kullandı.
 
Lomidze ayrıca Türkiye'de yaşanan olaylara rağmen, Rusya pazarında Türkiye tatili talebinin de iyi düzeyde olduğunu belirtti.
 
‘UÇUŞLAR CHARTER İZNİNİN ÇIKMASINDAN 3-4 GÜN SONRA BAŞLAYABİLİR'

Lomidze tur operatörleri ve hava yolu şirketlerinin charter seferleri için izin kararının çıkmasından 3-4 gün sonra uçuşları başlatmaya hazır olduğunu söyledi.
 
‘TÜRKİYE TURİZMDE DÜNYA DÜZEYİNDE BAŞARILI'
 
Lomidze, Rus turistlerin hizmet kalitesinden de şikayet etmediğini ifade etti: "Dönüş yapan Rus turistlerden şikayet almadık, hizmet düzeyi eskisi gibi. Bir uzman olarak Türkiye'nin bu alandaki başarısının dünya düzeyinde olduğunu söyleyebilirim. Türkiye yalnızca Rusya için lider tatil rotası değil, birçok Avrupa ülkesi için de öyle. Zira ‘her şey dahil' sistemleri her son derece demokratik, otel çeşitliliği de her ülkenin vatandaşını mutlu edecek kadar fazla."

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 18:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83