HOTED'den virüsülerle mücadele ve korunma yolları semineri

HOTED'den virüsülerle mücadele ve korunma yolları semineri
Kuruluşundan bu yana üyelerine yönelik eğitim, etkinlik ve faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği ( Hoted ) Virüslerle mücadele ve korunma yöntemleri
konulu yüz elli beşinci eğitim seminerini gerçekleştirdi.
Azra Krom ve Chemıst – Anti Mıc firmalarının destek ve katkılarıyla, Gardenia Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere, sponsor firmaların yetkilileri ve çok sayıda Hoted üyesi katıldı.

' DEVLETİMİZ VE İŞLETMECİLERİMİZ TURİZM ÇALIŞANLARINA BU ZOR GÜNLERİNDE SAHİP ÇIKMALILAR'

Seminer öncesi gündemle ilgili bir konuşma yapan Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği HOTED ’in kurucusu, onursal başkanı, başdanışmanı Executive Hk müdürü Hakan Halit Yeni, turizm çalışanlarının içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek şöyle dedi.
'’ Beş ay çalışıp yedi ay çalışmayan turizm emekçileri, içinde bulunduğumuz küresel vaka nedeniyle son derece zor duruma düşmüştür. Eleman alımlarının ertelenmesi, durdurulması, zaten zor durumda olan kış aylarını zar zor geçirip, yaza borçla giren, bacasız sanayi olarak adlandırdığımız sektör çalışanlarına sahip çıkılması gerekiyor. Devletimizin yetkilileri işletmecilerimizle oturup, bu duruma ivedilikle bir çözüm üretmeleri, formül bulmaları gerekiyor. Devletimiz turizmcisine, turizmcilerimizde çalışanlara yönelik acil bir eylem planı oluşturup gereğini yapmalıdırlar,

‘SEKTÖRÜN EMEKÇİLERİNİ YAŞATMAK ZORUNDAYIZ'

Bu ülkede her zaman krizlerden en büyük zararı turizm sektörü görmektedir. İşletmecilerimiz kapılarına kilit vursalar en fazla sermayelerini dondurmuş olurlar. Ancak unutulmamalıdır ki ülke ekonomisinin ana direklerinden biri olan turizm sektörüne ve emekçilerine, her zaman ihtiyacımız var. Onları yaşatmak zorundayız, emekçileri sektöre küstürmemeliyiz.
Kimse beni yanlış anlamasın. Turizmcilerimiz her şey yolunda gidip kar ettikleri zaman emekçilerini üç beş ay fazlamı çalıştırıyorlar, yada iki üç aylık fazla maaş mı veriyorlar..? Böyle zamanlarda sektör çalışanlarına sahip çıkmayacağız da ne zaman sahip çıkacağız? Hepimiz biliyoruz ki, en kısa zamanda bu vaka da atlatılacaktır. Bu küresel sorunla ilgili devletimiz, sağlık bakanlığımız en üst seviyeden gereğini yapıyor ve alınması gereken tüm önlemleri alıyor. Bu anlamda sağlık bakanlığımıza teşekkür ediyor ve samimiyetle kutluyoruz.

‘NEDİR BU PANİK HALİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ'
Nedir bu panik! Acilen eleman alımları durduruluyor, hatta birçok işletme
mevcut kış kadrolarını ücretsiz izne yollama hazırlığı yapıyor vs… bir paniktir gidiyor. Sektörün olmazsa olmazı garibana, emekçilere, bu zor günlerinde bir iki ay sahip çıksak kıyamet mi kopar. Çok değil, daha birkaç ay öncesi kalifiye elemanların sektörden kopmalarından yakınıp, eleman
sıkıntısından bahsediyorduk. Sektör normale döndüğünde ki dönecek, bu insanlara ihtiyaç
duymayacak mıyız?’’

'ŞUURSUZCA DAVRANIP, GEREKSİZ YERE PANİK YAPMANIN BİR MANASI YOK'

Öte yandan şuursuzca evlerimizi hijyen ve gıda deposuna çevirmenin, marketlere saldırmanın,
gereğinden fazla alışveriş yapmanın, adeta yağmalamanın, fırsatçılara kendi ellerimizle kapı açmaktan ve pahalılığı arttırmaktan başka kimseye bir faydası olmaz. Ülkemizde savaş
mı var, kıtlık mı var? Bu nasıl bir panik halidir, bu nasıl bir sorumsuzluktur. Bu tür davranışlar Ülkemize, milletimize ve özellikle gelir düzeyi düşük vatandaşlarımıza zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz. Herkesin bir an önce kendine gelip, vatandaş olmanın gerektirdiği sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekiyor.

'İLGİLİLERE SESLENİYOR VE ÇAĞRI YAPIYORUZ'
Eş-dost, amca-dayı veya tanıdık ilişkilerini bir
yana bırakıp, halkın kanını emen durumdan vazife çıkarıp, fahiş fiyatlarla haksız kazanç elde edenleri, en üst seviyeden ve aralıksız olarak denetleyip, gereğini yapmaları şarttır. Halkımızın da duyarlı olup, alo 174 ihbar hattına, ya da bulunduğu şehirlerdeki ilgili birimlere bu vatan hainlerini, fırsatçıları ihbar etmeleri gerekiyor.’’ Dedi.

Yeni, ayrıca bir süreliğine toplu etkinliklere ara vereceklerini söyledi. Daha sonra, Cem Şenel’in sunumuyla virüslerle mücadele ve korunma yöntemleri anlatıldı. Seminerin ardından Azra Krom yetkilileri Metin Kuru, Devrim İnal, Chemıst firması– Anti Mıc yetkilileri Cem Şenel ve Ali Akman’a destek ve katkılarından dolayı, Hoted ve Hk camiası adına teşekkür edilip, çiçek takdim edildi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 09:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83