İflas eden Alman tur operatörünün otellere olan borcu ne olacak?

Geçtiğimiz ayın sonunda iflas eden Alman tur operatörü JT Touristik'in otellere ve diğer tedarikçilere olan borçları ile ilgili açıklama yapıldı.

İflas eden Alman tur operatörünün otellere olan borcu ne olacak?
İflas eden Alman tur operatörü JT Touristik'ten otellere ve diğer tedarikçilere ekim  ayına kadarki borçlarının ödeneceği, kasım ayına ilişkin ödemeler ile ilgili henüz bir netlik bulunmadığı belirtildi.

31 EKİM'E KADARKİ REZERVASYONLAR ÖDENECEK

JT Touristik'in sigorta şirketi Genarali tarafından yapılan açıklamada, otellerin, müşterilerin ve tedarikçilerin 31 Ekim'e kadarki alacaklarının karşılanacağı kaydedildi. Şirket daha önce, sadece 29 Eylül - 14 Ekim tarihleri arasındaki rezervasyon paralarını ödeyebileceğini açıklamıştı.

'JT TOURİSTİK TİCARETE DEVAM EDECEK''

JT Touristik'in geçici iflas sorumlusu Stephan Thiemann ise, yapılan rezervasyonların gerçekleştirilebilmesi ve çalışanların işini muhafaza edebilmesi için JT Touristik'in ticarete devam edeceğini açıkladı. 31 Ekim'e kadar olan rezervasyonların tamamının yüzde 100 güvence altında olduğunu doğrulayan Thiemann, konuyla ilgili olarak tüm paydaşların bilgilendirildiğini ifade etti.

1 KASIM'DAN SONRASI BELİRSİZ

Ancak 1 Kasım'dan sonrasına ait rezervasyonların durumununa dair dair hala bir netlik bulunmuyor. Şu anda müşterilerini yasal sigorta kapsamına alamayan JT Touristik'in 64 çalışanın önümüzdeki 3 aylık maaşını verebilmek ve kısa dönem finansman sağlamak için Almanya İstihdam Ajansı'na iflas kredisi başvurusunda bulunacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83