İNGİLİZ POLİS BAŞMÜFETTİŞLERİ EXPO 2016'DA

EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nı ziyaret eden İngiliz Polis Müfettişleri, 6 ay sürecek EXPO süreci için alanda alınan güvenlik önlemlerine tam not verdi. Heyete başkanlık eden İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Konsolos Tim Fisher, "Sahip olduğunuz ekip, verilen eğitim, güvenlikle ilgili fiziki alt yapı ile çok başarılı bir EXPO olacak" dedi.

İNGİLİZ POLİS BAŞMÜFETTİŞLERİ EXPO 2016'DA

 Türkiye ziyaretleri kapsamında İstanbul'un ardından Antalya'ya gelen İngiliz Polis Müfettişlerinden oluşan heyet, 22 Nisan'da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanında incelemelerde bulundu.

banner111
İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görev yapan Konsolos Tim Fisher'in başkanlık ettiği 7 kişilik heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Güvenlik Direktörü Hakan Sabuncu'dan bin 121 dönümlük sergi alanında uygulanacak güvenlik önlemleri ile acil durum eylem planı hakkında bilgi aldı. Sergi alanının çevresinin yaklaşık 5 kilometre olduğunu söyleyen Sabuncu, vardiyalarda görev alacak güvenlik sayısı, araç arama, üst arama, yangın ve sabotaja karşı alınan önlemler hakkında bilgi verdi. Heyet, sunumun ardından alan gezisi yaparak, güvenlikle ilgili alınan önlemlerin bir kısmını da yerinde gördü.

Heyet adına açıklamalarda bulunan İstanbul Başkonsolosluğunda görevli Konsolos Tim Fisher, brifingden çok etkilendiğini belirterek şunları söyledi:
"Sahip olduğunuz ekip, verilen eğitim, güvenlikle ilgili fiziki alt yapı ile çok başarılı bir EXPO olacak. Bunu gördüğümüz için çok mutluyuz. Biz de İngiltere'de olimpiyatlar gibi birçok büyük organizasyonu yönettik. Onlar da tıpkı burası gibi geniş bir alanda düzenleniyordu ve o alanlarda geniş bir güvenlik önlemi gerektiriyordu. Bu nedenle bol bol fikir alışverişi yaptık. Birçok konu birbirine benziyor. Ortak pek çok nokta var. Dediğim gibi bu ortak noktaları konuşmak ve paylaşmak güzeldi."



Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 11:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83