İşte TÜRSAB'ın genel kurul tarihi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından TÜRSAB'ı genel kurula götürmekle görevlendirilen heyet, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nin (TUYED) öncülüğünde düzenlenen toplantıda basınla bir araya geldi. Heyet, genel kurulun 24-25 Şubat'ta yapılacağını duyurdu.

İşte TÜRSAB'ın genel kurul tarihi
Talha Çamaş, Nedim Öztürk ve Mustafa Kutluoğlu'ndan oluşan 3 kişilik heyet, İstanbul'da düzenledikleri bir toplantı ile TÜRSAB'ın genel kurul tarihini açıkladı. Heyet, genel kurulun 24-25 Şubat'ta yapıalcağını açıkladı.

''42. MADDYE GÖRE...''

Toplantıda ilk açıklamayı yapan Nedim Öztürk, ''Bakanlık 22'sinde bir atama gerçekleştirdi. Atamanın hukuki dayanağı, genel kurulunu yapamamış olan TÜRSAB'ın, Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonunun 42. madesine göre kongresinin yapılmasını kapsıyor.'' dedi.

''GENEL MERKEZİN TÜM İMKANLARINI KULLANACAĞIZ''

Üç kişilik heyet olarak durumu değerlendirdiklerini kaydeden Öztürk, ''TÜRSAB genel merkezinin tüm imkanlarını kullanacağız. İki aylık süreyi en iyi şekilde değerlendirerek en uygun tarihin 17-18 Şubat olduğuna karar verdik. İkinci toplantı ise bir hafta sonra yapılacak.'' ifadelerini kullandı.

Heyet üyeleri, toplantının devamında şu açıklamalarda bulundu:

''Görevlendirilen arkadaşlar çalışmaya başladı. Biz mevcut hazirun listesini kullanmayacağız. Yeni acenteler kurulduğu için yeni hazirun listesi oluşturulacak. Böylece birlik, yeni sezon başlamadan bu işi bitirmiş olacak. Bakanlığın istediği de zate bu.

''HUKUKA UYGUN OLARAK HAREKET EDECEĞİZ''

Bizim görevlendirmemiz, sadece bakanlık onayında genel kurulu yapmak. Bununla ilgili bütün işlemleri biz yapmaya yetkiliyiz. Hukuka uygun olarak hareket etmek zorundayız. 

Bu olağan bir genel kurul olacak. Yapılamayan genel kurulu yapacağız. Genel kurul Lütfi Kırdar'da yapılacak. Lütfi Kırdar'da olursa yapılamaz gibi bir hava var. Bu tarihlerde Lütfi Kırdar uygun. Yapılması gereken çok sayıda prosedür var. Dolayısıyla kongrenin yapılma tarihi için birilerinin son ana kadar zorlaması, son tarihi belirlemesi gibi bir durum söz konusu değil

''SİCİL VE HUKUK DAİESİNDEN 13-14 KİŞİYLE ÇALIŞACAĞIZ''

Görev yeri ve teknik destek TÜRSAB tarafında verilecek. Seyahat acentelerinin sicil ve hukuk dairesinde çalışan 13-14 kişilik kadro tarafımızca görevlendirildi. Onların düzenli olarak denetlenmesi işini de biz yapacağız. 

''BAKANLIK, İLÇE SEÇİM KURULU, HEYET ÜÇGENİ''

Bugünden itibaren web sayfasında duyuru yapılacak ve tüm üyelere ulaştırılacak. Bütün formlar basılıp hazırlanacak ve üyelere postalanacak. Bu bilgilendirmeler mail ve faksla da yapılacak. Sonrasında ise bunların geriye dönüşü var. Bunların günlük olarak raporlanması yapılacak ve bunlar bakanlıkla paylaşılacak. Bakanlık bu raporları denetleyip ilçe seçim kuruluna iletecek. Bakanlık biz ve ilçe seçim kurulu eşgüdüm içinde hareket edeceğiz.

''MEVCUT YÖNETİMİN GÖREVİ DVAM EDİYOR''

Şu anda mevcut yönetimin görevi devam ediyor. Biz sadece genel kurulun sevk ve idaresini yapmakla görevlendirildik. 

''GÜVENLİK SORUNU YOK''

Güvenlik konusunda herhangi bir risk yok. Ama her şey olabilir. Her zaman bir iki kişi çıkar. Biz de ona göre tedbirlerimizi alacağız.

Genel kurul tarafsız olarak hazırlancak. Adaylar genel kurulu düzenleyen ekibin dışındaki insanlar. Bu kurul, bakanlık, valilik ve emniyetle istişare halinde olacak.

Bakanlık işin sekreterya işi için TÜRSAB çalışanlarını görevlendirdi. TÜRSAB'da bu iş için görevlendirilenler şu anda kurula karşı sorumlu.

''ACENTELERE YOL VE KONAKLAMA YOK''

Kurul, seçime katılacak üyelerin yol ve konaklamasını kaşılamayacak. Bu genel kurulu şu anda TÜRSAB yapmıyor. Normalde yönetim kurulu karar veriyordu bu işe. Bizim sadece genel kurulla ilgili harcama yapma yetkimiz var. Genel kurul harcamaları adı altında ayrı bir muhasebe kaydı tutulacak.

FAALİYET RAPORU YENİDEN KURULA SUNULACAK MI?

TÜRSAB'ın toplayamadığı 40 milyona yakın bir aidat tutarı var. TÜSAB genel kurula giderken herkese bir yazı gönderdi. Mali olarak buna ihtiyacı da var. Yönetim kurulu kendini ibra etmek için genel kurulda kendini a2nlatır. Faaliyet raporları yeniden genel kurula sunulacak.

''MEVCUT YÖNETİM İBRA OLMAMAZSA...''

Mevcut yönetim ibra olamazsa, burada başka yasalar devreye girer. Önce bakanlık bir inceleme başlatır, devamında ise yasal süreç başlar.

Bu süreç içinde 84 yeni acente kuruldu, 14 tanesi kapandı. Şu anda 15 acente daha kuruluş aşamasında ve genel kurula kadar kurulacaklar gibi görünüyor. TÜRSAB'ın şu anda toplam üye sayısı 7 bin 250.

''TÜM YETKİ BİZDE OLACAK''

Kongre sırasında tüm yetki bizde olacak. Lütfi Kırdar Başaran Ulusoy'un denetiminde görülüyor ama Lütfi Kırdar Çalışanları bizim denetimimizde olacak. Kongreye ilişkin bir kısıtlama söz konusu olmayacak.

Kongrede divan seçimi yapılmayacak. Divan'ı biz ve bize iştirak edecek iki kişi oluşturacak. 

Turizmin tekrar yukarı doğru ivme kazandığı bir dönemde sektörün lideri olan meslek örgütünün gücünü aynı şekilde kullanmasını sağlamak istiyoruz. 

''DEĞİŞİMİN ZAMANI GELMİŞSE...''

Değişimin zamanı gelmişse, bunun birliğe yakışan, usturuplu bir şekilde gerçekleştirilmesi lazım. Çirkin tarzlar bizim camiaya yakışmıyor. Biliği geliştiren projelerden bahsedilmesi lazım. Bir yere adaysanız, sadece bir kişiyi eleştirerek bunu yapamazsınız. 

''TÜRSAB'A GİDECEĞİMİZİ BAKANLIĞA VE YÖNETİME BİLDİRDİK''

Durum bakanlık tarafından TÜRSAB'a da bildirildi. Biz üstlendiğimiz görev için TÜRSAB'a geleceğimizi yönetime de bildirdik. Dün de Başaran bey, taleplerimizi dinledi. Bu konuda mevcut kadroya gerekli direktifleri verdi. Biz hukuk ve sicil dairesindeki arkadaşlarla süreci, belgelendirmeyi ve neleri yapacağımızı konuşup belirledik.''

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 11:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83