KARAR RUSLARI MUTLULUKTAN UÇURDU

Rus Dernek Temsilcileri, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret etti.

KARAR RUSLARI MUTLULUKTAN UÇURDU

 Rus Dernek Temsilcileri, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret etti. Kaymakam Tanrıseven, “Türkiye ile Rusya yeni döneme girdi. Temenni ediyorum ilişkilerimiz eskisinden daha iyi olacak” dedi.

banner111
Alanya’da faaliyet gösteren Alanya Rus Dili Konuşanlar İş Birliği ve Dayanışma Derneği, Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği, Edurus Kültürler Arası ve Kişisel Gelişim Merkezi Derneği ve Aya Yorgi Ortodoks Kilisesi Derneği Temsilcileri, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile birlikte Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i ziyaret etti. Rus Dernekleri Temsilcileri, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmeye başladığını belirterek, “Bizler Türkiye’de mutluyuz. Her konuda Türk vatandaşlarına destek olup, kardeşçe yaşıyoruz. Rusya ile Türkiye arası düzeliyor. Bu ikili ilişkiler dostluğumuzu daha da arttıracak” dediler.
Son olaylara da değinen Rus Dernek Temsilcileri, “Türkiye’de yaşanan terör saldırılarından da korkmuyoruz. Rusya’da yaşayan vatandaşlarımıza Alanya’nın ne kadar güvenli bir kent olduğunu söylüyoruz. Güvenlik bakımından Alanya oldukça iyi durumda. Güvenlik kuvvetlerinin tedbirlerinin görünülür olması, burada bizim kendimizi güvende hissetmemizi sağlıyor” dediler.

“BİZİM İKİ VATANIMIZ VAR”

Rusya nasıl vatanları ise Türkiye’yi de vatanları olarak kabul ettiklerini söyleyen Rus Dernek Temsilcileri, “Terör saldırıları ile Türkiye’de kargaşa yaratmak istiyorlar. Türkiye’den gitmeye hiç niyetimiz yok. Rusya’da doğduk, Rusya bizim vatanımız ama burası da bizim vatanımız. Terör, sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde var. Biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Rusya’da konuştuğumuz arkadaşlarımızı, yakın çevremizi ve tanıdıklarımızı Alanya’ya davet ediyoruz. Sayın Putin ile Sayın Erdoğan’ın anlaşması ile Alanya’ya daha fazla Rus gelecektir. Ek uçak seferlerinin konulması ile Temmuz ayının ortasında Alanya’ya daha çok Rus vatandaşımız gelecektir. Alanya’ya Rusların gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven’in öncülüğünde, vatanımız olan Türkiye’ye hizmet etmeye biz de varız” dediler.

“ÇOK MUTLUYUZ”

Türkiye ile Rusya’nın arasının düzelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, “Her iki taraf içinde iyi adım oldu. Alanya’da yaşayan Ruslar çok mutlular. Bu mutluluklarını bir araya gelerek Dünyaya biz Alanya’da çok mutluyuz mesajı verecekler. Alanya’da 3 adet Rus Derneği ve Rus Okulu var. Bu da Alanya’da Ruslara verilen değeri gösteriyor” dedi.

“YAŞANABİLECEK EN İYİ YER ALANYA”

Türkiye’nin bütün zorlukları atlatabilecek güçte olduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Türkiye ile Rusya arasından kriz ortadan kalktı. İlişkiler normalleşiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın attığı adım milat oldu. Rusya ile aramızın düzelmesinde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’da büyük emek sarf etti. Türk milleti ve Ruslar arasında 100 yıla yakın süredir bir barış ve huzur ortamı var. 1917 yılından bu yana iki millet arasında herhangi bir huzursuzluk yaşanmadı. Alanya’ya yerleşen ve tatile gelen Rus vatandaşları da şehrimizde en iyi şekilde ağırlıyoruz. Her zaman Rusları dost ülke olarak görüyoruz. Türk milleti ve Ruslar yüz yıldan bu yana barış ve huzur içerisinde ilişkileri gayet iyi bir şekilde yürüterek bir arada yaşamaktadır. Alanya’mız bu yönü ile yabancıların Türklerle beraber barış ve hoşgörü ortamında yaşadığı en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Siz de burada gördüğünüz barış ve huzur ortamını Rusya’daki dostlarınıza anlatın” dedi.

TERÖR TÜM İNSANLIĞIN SORUNU”

Terör saldırıları sadece Türkiye’de olmadığını ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasını şöyle sonlandırdı; “Uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran terör, Türkiye’nin sorunu değil tüm ülkelerin sorunu. Buna rağmen, Alanya güvenilir bir kenttir. Bu badireyi de atlatacağımıza inanıyorum. Kısacası terör, sadece Türkiye’nin değil tüm insanlığın sorunudur. Sizlerden isteğimiz Alanya’nın ne kadar güvenilir bir kent olduğunu tüm Dünya’ya anlatmanız. Biz burada sizlerin güveni, huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz.”
Alanya Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan ziyarete, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Rus Dili Konuşanlar İş Birliği Ve Dayanışma Derneği Temsilci Tatiava Ribkina, Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Temsilcisi Ekaterina Gündüz, Edurus Kültürler Arası Ve Kişisel Gelişim Merkezi Derneği Temsilcisi Elena Uysal ve Aya Yorgi Ortodoks Kilisesi Derneği Temsilcisi Dina Adzhiva ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu katıldı

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 13:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83