'KÖŞDERE'YE HAKKIM HARAM OLSUN'

AKP'li eski Milletvekili İbrahim Köşdere tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla mahkemeye başvuran HOTED Onursal Başkanı Hakan Yeni, "Milletin, çoluğunun, çocuğunun, rızkının üzerine çöken bir insana hak helal edilmez. Hakkım haram olsun" dedi.

'KÖŞDERE'YE HAKKIM HARAM OLSUN'

 HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Yeni, AK Parti'nin 22 Dönem Milletvekili, 1 Kasım için adaylık başvurusunda bulunan ancak Çanakkale listesinde yer bulamayan İbrahim Köşdere tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla mahkemeye başvurdu. 

banner111
Konuyla igili bir açıklama yapan Yeni, "Değerli dostlar, ben dahil, ekibimde, kadromda çalışan onlarca kişi ve diğer departmanlarda görev yapan bölüm müdürleri ve ekipleri başta olmak üzere, yıllarca saygıyla ve bağlılıkla hizmet ettiğimiz, Alanya Türklerde bulunan Club Hotel Köşdere'nin sahibi, AK Parti 22. Dönem millet vekili İbrahim Köşdere, köşdere Aş bünyesinde çalışan tüm emekçileri oyuna getirip, yasal hakları olan tazminatlarını ödememiştir" diyerek, şunları söyledi: "Milletin vekilliğini yapmış böyle bir şirketin sahibinin, bunca insanın hakkının, hukukunun üzerine alenen yatması, gasp etmesi nasıl bir vicdandır, nasıl bir insanlıktır anlaşılır gibi değil. Bunca çalışana söz vermesine rağmen, üstelik de yasal hakları olduğu halde, tazminatların karşılığında çerez dağıtır gibi çek dağıtıp, karşılıklarının çıkmaması, bu aile için, yani köşdere ailesi için tam bir rezillik, tam bir utanç tablosudur. Kara bir lekedir. Çekleri yazdıktan sonra, vadesini beklediğimiz süre içerisinde, binbir türlü ayın oyunla köşdere A.Ş.'yi boşaltıp, bunca insanın hakkını hukukunu resmen, bilerek gasp etmesi, emekçilerini oyuna getirmesi hangi vicdan sahibinin yapacağı bir davranış olabilir. Ve bu zati muhterem, hakkında konuyla ilgili bunca açılmış dava varken, bunca haramın içerisine boğazına kadar gömülmüşken, üzerinde bunca ah varken, milletin hakkının hukukunun üzerine bilerek çökmüşken, duyuyoruzki İbrahim Köşdere tekrar millet vekili olup, dokunulmazlık zırhını giyebilmek için uğraşıyormuş. Milleti oyuna getirmiş bir şahıs hala nasıl milletin vekili olmayı düşünebiliyor doğrusu anlamak mümkün değildir. İlgili konu, ilgili kişilerce yargıya taşınmıştır. Ama ne kıymeti kaldıki, bunca insan inandıkları kişiler tarafından kandırıldıklarınamı üzülsünler, emeklerinin, yıpranmışlıklarının, yıllarının, göz göre göre heba oluşunamı üzülsünler. Bu hak hukuk tanımazlar saltanat içerisinde yaşarken, bilmezler ki, bu emekçiler evlerini geçindirebilmek, çoluğunun, çocuğunun rızkını kazanabilmek, ayakta durabilmek ve yaşamlarını sürdürebilmek için hayat boyu, hayat mücadelesi vermektedirler. Bu hak hukuk tanımazlığa ortak olanlar da, sessiz kalanlar da, Allahın huzurunda en az bunlar kadar suçludurlar. Yine bilmezler ki, kul hakkının bedeli ağırdır. Bildiğim kadarıyla sadece Alanya'da haklarında açılmış yüze varan, belki de daha fazla dava bulunmaktadır. Eğer bu zati muhteremde bir gram Allah korkusu varsa, bir gram vicdan kaldıysa bunca insanın üzerinde taşıdığı ahını, üzerinden atıp, helalleşme yolunu denemelidir. Aksi halde ne bu dünyada, ne de öbür dünyada yatacak yeri yoktur. Kul hakkıdır. Her iki cihanda da, Allahu alem bedelini ağır ödetir. Sonuna kadar yasalar çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama milletin, çoluğunun, çocuğunun, rızkının üzerine çöken bir insana hak helal edilmez. Hakkımı helal etmiyorum. Hakkım haram olsun... Eğer. adalet de, adeletse görevini yerine getirir ve yüzlerce insanın mağduriyeti giderilmiş olur. 

ADALETE GÜVENİYORUZ.

Bir not daha, mevcut çek yasasıyla bu sorunlar ne ilk olacaktır, ne de son. Milyonlarca insanın hakkı yenmeye, çiğnenmeye devam edecektir. Devlet de, emekçinin, çalışanın, alacaklının, madur olmasına neden olan bu suça ortak olmaya devam edecektir."

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 14:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83