'KRİZ 2-3 YILLIK'

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) Genel Sekreteri ve Limak Otelleri Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, turizmdeki krizin bir yıllık değil, 2-3 yıllık bir kriz olduğunu söyledi.

'KRİZ 2-3 YILLIK'

Ocak aynıdaki verilerle bütün yıl için bir değerlendirme yapılamayacağını belirten Kavaloğlu, Avrupa ve Rusya'dan gelen turist sayısındaki düşmeyle kendini gösteren krizin birkaç yıl sürebileceğini söyledi. Kavaloğlu, "Bu kriz fiyatlarla oynayarak değiştirilecek bir kriz değil" dedi. 

banner111
ITB'DEN SONRA KONUŞMAK LAZIM 

Kavaloğlu, 2016 yılının Ocak ayında, yaz dönemi için yapılan rezervasyonların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüzde 15 düşüş gösterdiğini belirterek şunları söyledi: "Ocak ayında gelen turist sayısına bakarak yıl geneli için bir değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıl geneli için değerlendirmeyi Mart ayında yapılacak 'ITB Berlin Fuarı'ndan sonra yapmak daha gerçekçi olur."

'FİYATLARLA OYNAMAMAK LAZIM'  

Kavaloğlu, turist sayısındaki azalmanın fiyatları düşüreceği yorumlan için de şunları söyledi: "Bu gerçekçi olmaz. Bu bir yıllık kriz değil, belki 2-3 yıllık kriz. Bu krizi bu şekilde düşünüp fiyatlarla oynamamak lazım. Avrupa pazarında fiyatların tam anlamıyla düşeceğine inanmıyorum. Rus, fiyatı düşseniz de zaten gelemeyecek. Bu durumda yurt içi fiyatlarda yüzde 15-20 oranında bir düşüş bekliyorum." 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 10:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83