"Listede Alanya neden yok" tepkisi

Hürriyet Gazetesi'nden Selim Onat'ın hazırladığı "Akdeniz'in en güzel 10 sahil kasabası" arasına Alanya'nın alınmaması Alanya'dan büyük tepki gördü.

"Listede Alanya neden yok" tepkisi
Hürriyet Gazetesi'nden Selim Onat 'Akdeniz’in en güzel 10 sahil kasabası' adında bir gezi yazısı hazırladı. Gazetede yayınlanan yazıda en güzel 10 tatil kasabasını, Mehmet Yaşin, Saffet Emre Tonguç gibi gezi yazarları ve Atlas Dergisi Yayın Direktörü Murat Köksal, TV programcısı ve gazeteci Aynur Tartan, TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı, gazete yazarı Bahar Apalı, WWF Türkiye Doğa Koruma Direktörü Sedat Kalem, Magma Dergisi Yayın Direktörü Özcan Yüksek, Atlas Dergisi Yazarı Yıldırım Gündör ile Seyehat Danışmanı Oya Mumcuoğlu belirledi. 

Hazırlanan yazı dizisinde en güzel 10 tatil kasabası olarak, Finike (Antalya), Karataş (Adana), Adrasan (Antalya), Side (Antalya), Anamur (Mersin), Arsuz (Hatay), Narlıkuyu (Mersin), Tekirova (Antalya), Kalkan (Antalya), Kaş (Antalya) belirlendi. 

ALANYA NEDEN YOK!

Listeye ilk tepki Alanya'dan geldi. Alanyalı ünlü doktor Ahmet Alanay, "Akdenizin en güzel 10 sahil kasabasında Alanya'dan yer yok." diyerek ilk tepkiyi gösteren isim oldu. Alanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kural'da, "Çok üzücü ama sürpriz değil. Alanya yönetiminde söz sahibi olan ve Alanya'da yaşayan herkes ama herkes şapkamızı önümüze koyup "nerede hata yapıyoruz" diye bin kez düşünmemiz gerekiyor. Çünkü Alanya için geri dönülmez bir yola girilmek üzere." diyerek Alanay'a destek verdi. 

Araştırmacı Oğuz Korum'da, "Selçuklu'nun kadim şehri Alanya'dan bahsedilmemesi ilginç. Jürinin kıstaslarına Alanya hangi sebeble uymadı doğrusu bir yerel Alanya araştırmacısı olarak merak ediyorum." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 11:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83