Mayıs tatilinde Rus turistin yüzde 53'ü Türkiye dedi

Rusların geleneksel bayramı mayıs tatilinde Türkiye talebinde adeta patlama yaşandı. 9 günlük tatilde, yurt dışına tatile giden her 100 turistten 53'ünün tercihi Türkiye oldu.

Mayıs tatilinde Rus turistin yüzde 53'ü Türkiye dedi
Rusyalı turistlerin bu sene mayıs tatillerinde yurt dışında en fazla ziyaret ettikleri destinasyon eyüzde 52,9 ile Türkiye oldu.

Türkiye'yi Kıbrıs (yüzde 10,72), Tunus (yüzde 5,19), Birleşik Arap Emirlikleri (yüzde 4,86) ve Yunanistan (yüzde 4,52) takip etti.

Rosturizm'den yapılan açıklamaya göre, Rusya'da mayıs tatilinde bu sene yurt içi turizminde de geçmiş senelere göre ciddi büyüme oldu.

TürkRus.com'un Ria'dan aktardığıhabere göre, Rusya'da bu sene 1-10 Mayıs tarihleri arasında yurt içi uçak bilet satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63 artış kaydedildi.

Rusya içinde mayıs tatillerinde en fazla tercih edilen destinasyonlar Soçi, Simferopol, Krasnodar, St.Petersburg ve Kaliningrad oldu.

Aviasales'ın verilerine göre, Mineralnıye Vodı, Mahaçkale, Rostov-na-Donu, Samara ve Kazan da 1-10 Mayıs tarihleri arasında en fazla ziyaret edilen yurt içi destinasyonlar arasına girdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 10:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83