Mehmet Nuri Ersoy'dan Almanya ziyaretine ilişkin açıklama

Türkiye'ye dönük seyahat uyarsının kaldırılması için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile berber Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve TurizmBakanı Mehmet Nuri Ersoy, ziyaret sonrası bir açıklama yaptı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Almanya ziyaretine ilişkin açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte gerçekleştirdiği Almanya ziyareti sonrası yapılan açıklamada, Ersoy'un Berlin'de, ''Türkiye turizmde birçok Avrupa ülkesinden daha hazırlıklı'' mesajını verdiği belirtildi.

Mehmet Nuri Ersoy'un, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının kaldırılması için Alman Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile Berlin’de bir araya geldiği belirtilen açıklamada, ''Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile birlikte Berlin’e günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Ersoy, Türkiye’de uygulamaya konulan Güvenli Turizm Sertifikasyonu hakkında Alman Hükümet yetkililerine bilgiler aktardı.'' denildi.

Ersoy'un Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının kaldırılmasına ilişkin Bakan Altmaier ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiği belirtilen Bakanlık açıklamasında, Ersoy'un Alman Bakana ''Türkiye’nin turizmde birçok Avrupa ülkesinden daha hazırlıklı'' dediği ifade edildi.

Güvenli Turizm Sertifikasyonu’nun, Türkiye’de 50 ve üstü odası bulunan oteller için zorunlu hale getirildiğini belirten Mehmet Nuri Ersoy'un, görüşmede ziyaretçilere yönelik hazırladıkları kapsamlı sigorta paketini de detaylarıyla anlattığı belirtildi.

Berlin temasları kapsamında Alman Hükümeti'nin turizmden sorumlu yetkili ismi Thomas Bareiss ile de bir araya gelen Ersoy, özellikle tatil bölgelerindeki vaka sayılarının azlığını vurguladı. Görüşmede heyette yer alan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe de Robert Koch Enstitüsünün sorularına yanıt veren bir sunum gerçekleştirdi.






















Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 12:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83