MORİTANYA KÜLTÜR BAKANI EXPO 2016'DA

Moritanya Kültür Bakanı Mohamed Lemine Ould Cheikh, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

MORİTANYA KÜLTÜR BAKANI EXPO 2016'DA

Moritanya Kültür Bakanı Mohamed Lemine Ould Cheikh ve beraberindeki 4 kişilik heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle resmi açılışı gerçekleşen EXPO 2016 Antalya'yı ziyaret etti. Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük alandaki VIP binasına gelen Moritanya Kültür Bakanı Mohamed Lemine Ould Cheikh'i EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök karşıladı.

banner111
Bir süre VIP binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Kök ile sohbet eden Bakan Cheikh, daha sonra buggy ile EXPO 2016 Antalya sergi alanını inceledi. Komiser Kök ile birlikte sergi alanındaki bahçelerine uğrayan Moritanyalı Bakan, burada Kök ve diğer heyettekilerle Moritanya bayrağıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
EXPO 2016 Antalya sergi alanından çok etkilendiğini belirten Bakan Cheikh, "Türkiye'de temsil edilmek çok güzel. Şehir çok güzel. Açılış da muhteşemdi. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. Bizi burada ağırladığınız için de ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Moritanya'nın sergi alanında olmasına çok sevindiklerini belirten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, "Eğer Moritanya burada olmasaydı üzülürdük. Gelmeniz bizi çok sevindirdi. EXPO 2016'da yer almanız ve burada ülkenizi tanıtmanız çok güzel. EXPO 2016 sayesinde, ülkenizi çok daha fazla kişiye tanıtma imkanı bulacaksınız" ifadesini kullandı.
Konuşmaların sonunda Genel Komiser Büyükelçi Kök, EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayığı, Moritanya Bakanı Kültür Bakanı Mohamed Lemine Ould Cheikh'e takdim etti. Bakan Cheikh, "Çiçeği bir ömür saklayacağım. EXPO 2016'ya başarılar diliyorum. Alanın yıllarca kullanılacağından hiç şüphem yok" diye konuştu.





Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 13:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83