Moskova’daki Türkiye Festivali'ne doğru

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Festivali için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl 153 bin ziyaretçi ağırlayan Türkiye Festivali’ne, bu sene rekor sayıda ziyaretçi bekleniyor.

Moskova’daki Türkiye Festivali'ne doğru
Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) koordinasyonunda, TÜRSAB, TUREB, TTYD, TÜROB, valilikler, belediye başkanlıkları kalkınma ajanslarının katkıları ve özel sektörün katılımıyla organize edilen Türkiye Festivali’nin ikincisi 10-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Moskova’da gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 153 bin kişinin ziyaret ettiği festival, yine Moskova’nın popüler parklarından Krasnaya Presnya’da yapılacak. 

Türkiye, Rus halkı ile buluşacak 

Krasnaya Presnya Parkı’nda konser, gösteri, gastronomik ve kültürel sunumların yapılacağı Türkiye Festivali, üç gün boyunca Rus halkı ile buluşacak. İlki 2017 yılında yapılan ve Rus halkı tarafından büyük bir ilgi gören Türkiye Festivali, bu sene de Türkiye’nin kültürel ve bölgesel değerlerinin yanı sıra Türk misafirperverliğini Rusya Federasyonu’na taşıyacak. 

Ziyaretçi rekoru kırmayı hedefliyor 

Türkiye ve Rusya Federasyonu ilişkilerine katkı sağlamak, Türk kültürünün Rusya Federasyonu’ndaki tanıtımına destek olmak, Türkiye’deki turistik destinasyonları tanıtmak, Türkiye’nin ticari ürünlerinin tanıtımına katkıda bulunmak ve Türk misafirperverliğinden örnekler sunmayı amaçlayan Türkiye Festivali, 150 binin üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Geçtiğimiz sene yapılan ve 153 bin ziyaretçi ağırlayan festivalin, bu sene ziyaretçi rekoru kırması bekleniyor. 

Türkiye için önemli bir organizasyon
 
Konu hakkında açıklama yapan TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Türkiye’nin iki ana pazarından biri olan Rusya Federasyonu’nda yapılacak Türkiye Festivali’nin turizm adına önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Ayık, "Rusya pazarı, Türkiye için çok büyük bir önem taşıyor. Dolayısı ile bu pazardaki reklam ve tanıtım çalışmalarımızın hiç kesilmeden devam etmesi gerekiyor. TÜROFED olarak Rusya Federasyonu’ndaki tanıtım çalışmalarına katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz sene ilkini yaptığımız ve Rus halkı tarafından büyük ilgi gören Türkiye Festivali’nin ikincisi ile yine 150 binin üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz" dedi. 

180 milyon kişiye ulaştı 

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Türkiye Festivali’nin sonuç raporunu da açıklayan Başkan Ayık, "Geçen sene festivalimizi yaklaşık 153 bin kişi ziyaret etti. Festival kapsamında 200 şanslı aileye Türkiye tatili hediye ettik. Ayrıca festival için yapılan tanıtım çalışmalarıyla milyonlarca kişiye ulaştık. Festivalimizi 200’ün üzerinde basın mensubu ve blogger takip ederken yapılan PR çalışmalarının maddi değeri ise 4.2 milyon euro’dur. Tüm bu rakamlar Türkiye Festivali’nin ne kadar doğru bir tanıtım çalışması olduğunu ortaya koyuyor" şeklinde konuştu. 

"Rusya pazarından daha fazla pay alabiliriz" 

Osman Ayık, organizasyonda tanıtım çalışmaları yapmak isteyenleri de Türkiye Festivali’ne davet etti. Ayık, "Yapacağımız festival, gelecek seneler için Türkiye’nin Rusya Federasyonu’ndaki gücünü daha da artıracaktır. Türkiye’ye gelmeyen milyonlarca Rus vatandaşı bulunuyor. İlerleyen yıllarda tatil için Rusya dışına çıkan tatilci sayısının artacağı öngörülüyor. Bu pastadan daha fazla pay alabilmemiz için Türkiye’yi bu pazarda her zaman güncel tutmalıyız" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 11:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83