O listede Türkiye'den sadece Alanya'daki o plaj var

O listede Türkiye'den sadece Alanya'daki o plaj var
İngiliz medyası, Başbakan Boris Johnson'ın normalleşme takvimini açıklaması sonrası yaz planları yapmaya başlayanlar için en gözde noktaları haberlerine taşıyor. TripAdvisor'ın yaptığı oylama sonucunda 2021 yılının en gözde plajları arasında Alanya'daki Damlataş, kamuoyunda bilinen adıyla Kleopatra Plajı da yer aldı.

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan corona virüsü, aradan geçen sürede dünyayı büyük bir krize sürükledi. Ülkeler sınırlarını kapatırken, salgını durdurabilmek için önlem üstüne önlem aldı. 1 yılı aşkın sürede milyonlarca insan evlere kapanırken, corona virüsünden en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm oldu. İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’ın normalleşme takviminde Haziran ayını işaret etmesi sonrası İngiliz basını popüler tatil destinasyonlarıyla ilgili haberler yapmaya başladı.

İngiliz Daily Star gazetesi, TripAdvisor’ın yaptığı oylama sonucunda 2021 yılının en gözde plajlarını listeledi. Doğal güzellikler ve turist çekme potansiyeli gibi özelliklerin dikkate alındığı iki ayrı liste açıklandı. Dünyanın ve Avrupa’nın en gözde plajları olmak üzere ikiye ayrılan listelerde 25’er plaj yer aldı. Dünyada ilk üç sırayı Avustralya, Küba ve Brezilya oluşturdu. Avrupa’daki ilk üç plaj ise İtalya, İspanya ve Portekiz olarak sıralandı. Avrupa’daki listeye Türkiye’den de bir plaj girdi. Alanya’daki Kleopatra Plajı 22. sırada kendine yer buldu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2021, 22:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83