OTEL SEÇERKEN BUNLARA BAKIYORUZ

Kurban Bayramı tatilinin uzamasının ardından Türkiye genelinde pek çok kişi tatil için hazırlıklara başladı. Peki otel rezervasyonu yaparken tercihimizi şekillendiren unsurlar hangileri? Seyahat arama sitesi momondo'nun yaptığı araştırma, bu soruya yanıt verdi.

OTEL SEÇERKEN BUNLARA BAKIYORUZ

 Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili için hazırlıklar başladı. Pek çok kişi kendileri için en uygun oteli bulmaya çalışırken, momondo'nun yaptığı araştırma[1] Türk turistlerin otel tercihini hangi noktaları göz önünde bulundurarak yaptığını ortaya koydu.

banner111
- Araştırmasına göre, Türk tatilciler için en önemli nokta seçecekleri otelin fiyatı. Katılımcıların yüzde 51'i fiyatın kendileri için çok önemli olduğunu belirtirken; oran erkeklerde yüzde 54, kadınlarda ise yüzde 48 seviyesinde.

- Yaş gruplarına göre incelendiğindeyse, 56-65 yaş grubunun yüzde 61'le fiyata en çok veren grup olduğu görülüyor. Bu grubu yüzde 53'le 36-55 yaş grubu takip ediyor.

ŞEHİR MERKEZİNE YAKINLIK OLMAZSA OLMAZIMIZ

- Yüzde 36 ile en çok dikkat edilen ikinci nokta, otelin gidilecek şehirde ziyaret edilecek tarihi veya turistik noktalara yakın olması. Gezilecek yerlere yakınlığa en çok önem veren yaş grupları, yüzde 49'la 56-65 yaş grubu ve yüzde 28'le 18-22 yaş grubu.

- Yüzde 34 ise otelinin güzel bir mahallede olmasına önem veriyor. Tercihlerini bu doğrultuda şekillendirenler arasında yüzde 42'yle 18-22 yaş grubundaki gençler ve yüzde 35'le 36-55 yaşları arasındaki turistler başı çekiyor.

KONSEPT OTELLERİ EN ÇOK TERCİH EDEN İKİNCİ ÜLKEYİZ

- Online seyahat sitelerindeki kullanıcı yorumları da tercihlerimiz üzerinde oldukça etkili. Yüzde 31'imiz otelin iyi yorumlar almış olmasına önem verirken, yalnızca kadınların yanıtları dikkate alındığında bu oran yüzde 34'e kadar çıkıyor. Olumlu yorumlara en çok 23-35 yaş grubu dikkat ederken, yorumlara en az önem verenler 56-65 yaş grubundaki turistler.

- Benzer şekilde Türk turistlerin yüzde 31'i otelin sunduğu hizmet kalitesinin başlı başına bir tercih unsuru olduğunu belirtiyor. Servis kalitesine en çok 56-65 yaş grubundakiler, en az ise 18-22 yaş grubundakiler önem veriyor.

- Diğer yandan gidilecek otelin özel bir konsepte veya farklı bir dekorasyona sahip olması da yüzde 15'imizin tercihini etkiliyor. 56-65 yaş grubu, yüzde 35'le bu alanda da liderliği elinde tutuyor. Türk turistler, bu oranlarla otellerinin özel bir konsepte veya farklı bir dekorasyona sahip olmasına Çinliler'den sonra en çok önem veren tatilciler konumunda.

[1] Uluslararası araştırma enstitüsü CINT tarafından, 12 - 25 Ocak 2015 arasında gerçekleştirilen araştırmaya Türkiye'den 1020 kişi katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 13:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83