Oteli Hollandalılar ve Almanlar doldurdu

Türkiye ile Almanya ve Hollanda arasındaki kriz turizme yansımıyor. Avrupalı turistler şimdiden Alanya'daki otelleri doldurmaya başladılar.

Oteli Hollandalılar ve Almanlar doldurdu

Türkiye son günlerde Almanya ve Hollanda ile kriz üstüne kriz yaşıyor. Diplomatik krizler ülkeler arasındaki gerilimi tırmandırırken, bu durumdan en büyük rahatsızlığı ise turizmciler duyuyordu. Avrupa'dan turist gelmeyeceğini düşünen turizmcilerin korkusu ise gün geçtikçe azalıyor. Avrupa'dan çok az bir rezervasyon iptali yaşandığı gibi bir çok otel de şimdiden Avrupalı turistle otellerini doldurmaya başladı.

banner111
OTEL ŞİMDİDEN DOLU

Alanya'da hizmet veren Aslan Kleoptara Beste Otel'in müşterileri bu durumu kanıtlar nitelikte. Kış boyunca açık olan ve Almanya'dan, Hollanda'dan ve İskandinav ülkelerinden turistleri ağırlayan otel henüz Mart ayı bitmeden doldu. Sadece Avrupalı müşterileri ağırlayan 100 yatak ve 250 kişi kapsiteli otelde boş yer yok. Servet Arslan'ın sahibi olduğu otelde kalan müşteriler ise Alanya'dan ve otelden memnun olduklarını dile getiriyorlar.


SİYASET VATANDAŞI ETKİLEMİYOR

Aslan Kleopatra Beste Otel sahibi Servet Arslan, Alanya Adres'e yaptığı açıklamada ülkelerin yaşadığı krizin turizmi fazla etkilemeyeceğini söyledi. Medyada ve vatandaşlar arasında sürekli konuşulan turizmin kötüye gittiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirten Arslan, "Ülkeler arasındaki kriz, siyasi bir krizdir. Bu durumun turizmi çok önemli boyutlarda etkileyeceğini sanmıyorum. Avrupalı halk, siyasetin yaşamlarına müdahale etmemesi gerektiğini çok iyi biliyor." dedi.

Otelin doluluk oranının da bu durumu kanıtlar nitelikte olduğunu belirten Arslan, "Kış dönemi boyunca otelimizde müşteri ağırlamaya devam ettik ve henüz Mart ayı bitmeden otelimiz doldu. Rusya ve Ukrayna pazarınında etkisiyle bu yıl iyi bir turizm sezonu bizleri bekliyor" şeklinde kouştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 12:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83