Polonya’dan Alanya'ya güzel haber

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın tanıtım çalışmalarını yürüttüğü Varşova’da müjde veren tur operatörleri Türkiye’ye gönderilecek turist sayısının 2018 yılında iki katına çıkacağını açıkladılar

Polonya’dan Alanya'ya güzel haber
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Polonya’nın en büyük şehri ve başkenti Varşova’da düzenlenen turizm fuarı MTPolska’da yerini aldı. Fuarda Alanya’yı ALTAV ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu temsil etti. Dahaoğlu, yaptığı görüşmeler ve izlenimler sonucunda şunları söyledi:

“BAKANLIK 242 METREKARE STANT AÇTI”

Fuar 25. yılı olması nedeniyle bu sene merkezde Rusların eseri olan 42 katlı modern Sovyet mimarisinde yapılıyor. Merkezde olması ve geçen yıllara göre daha fazla ülkenin ve acenta temsilcisinin stant açması ile daha fazla katılımcı olduğu gözlemleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Polonya Müsteşarı Volkan Akgül ile yaptığımız söyleşide Bakanlık olarak 242 metrekarede 13 katılımcı ile birlikte büyük bir stantta Türkiye'nin tanıtımının yapıldığını söyledi. Kendilerine başarılarından ve desteklerinden dolayı ALTAV adına bir plaket takdim ettik. Tanıtma Genel Müdürü Ahmet Temurci de bu fuarda Volkan Bey'e görüşmelerinde destek oluyor.

“TÜRKİYE ZİRVEYE ÇIKTI”

Tur operatörleri ile yaptıkları görüşmelerde herkesin 2018 hedefini ikiye katladığını ve bunun gerçekleşmesi durumunda tüm Türkiye'de 2014 rakamlarını geçerek 550 bin kişi hedeflediklerini bildirdiler. Polonyalı turist profilinin bizlere benzediğini, daha çok çocuklu aileler olduklarını ve güvenlik tehdidinin ortadan kaybolmasıyla Türkiye’nin tekrar zirveye çıktığını, bunu sayıya dönüştürmek için Bakanlık olarak her türlü organizasyonu yaptıklarını, gelecek haftalarda 1 ay boyunca Patara Antik Kenti sergisi düzenleyeceklerini söylediler.

“GAZİPAŞA ALANYA HAVALİMANI’NDAN VAZGEÇMEDİK”

Fuara, Alanya, Manavgat, Bodrum, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars katılım gösteren destinasyonlar olurken Coral Travel-Wezzyr, Orextravel, Prima Travel, İtaka ve Neckerman da katılımcı acentalar olarak dikkatleri çektiler. Coral Travel-Wezzyr Travel Genel Müdürü Kağan Ergün, 2 yıldan beri Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na (GZP) uçuş planlaması yaptıklarını hatta geçen sene haziran ayına ilk uçaklarını koyduklarını ve başarılı şekilde doldurduklarını fakat Rusya’daki Tur Operatörleri Birliği’nin Türkiye uçuşlarıyla ilgili olumsuz bir haber yayınlamaları üzerine bu planlarına ara verdiklerini söyledi. GZP’den vazgeçmediklerini, planlamalar bittikten sonra haftada 4-5 sefer koymak istediklerini ve bu müjdeli haberi bir kaç gün içerisinde özellikle arayıp bana bildireceğinin sözünü verdi.

“HER 2 KİŞİDEN BİRİ ALANYA’YI TERCİH EDİYOR”

Polonya'dan Antalya'ya tüm operatörlerle 2015 yılında 227 bin, 2016’da 90 bin, 2017’de 145 bin rakamını gördüklerini ve 2018’de 250 bin kişi ile rekor bir sayıya ulaşmayı hedeflediklerini bu rakamın da yüzde 45’inin kendilerine ait olacağını söyledi. Ayrıca gelen her 2 turistin 1'ini Alanya'ya getirdiklerini ve Polonya'da Alanya'nın çok popüler olduğunu belirtti.

“BASIN MENSUPLARI VE BLOGGER’LARI DAVET EDİYORUZ”

Alanya adına Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi’nden Polonyalı Öğretim Görevlisi Anna Maria Bielecka ile birlikte tanıtım yapıyoruz. Gelen basın mensupları ve blogger’lar ile görüşerek sezon başında Alanya'da kendileri için özel bir program yapacağımızı ve davet edeceğimizi söylüyoruz. Radyo ve TV programlarına Lehçe dilinde röportajlar veriyoruz.

“OTEL İŞLETMECİLERİ İLGİ GÖSTERMEDİ”

Enka Tour incoming acenta sahibi Süha Özçakıl, partneri olan Prima Travel'ın bu sene Türkiye’yle ilgili güzel haberler verdiğini ve ilk rezervasyonların yüksek seviyede olduğunu dile getirirken böyle bir fuarda otel işletmelerinin yeteri kadar ilgi göstermemesi ve az sayıda katılım sağlamalarının çok üzücü olduğunu söyledi

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 13:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83