RATEM’DEN BAŞKAN SÖZEN’E ZİYARET

RATEM Yönetim Çalıştayı için Antalya’ya gelen Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) üyeleri Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i makamında ziyaret etti. Ziyarete RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Taha Yücel, RATEM Batı Akdeniz Temsilcisi İdris Taş ve RATEM Üyeleri katıldı. Ziyarette CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar ve Manavgat Belediye Meclis üyeleri de yer aldı. Başkan Sözen konuklarını büyük bir nezaketle karşıladı. Ziyarette ilk konuşmayı RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy yaptı.

RATEM’DEN BAŞKAN SÖZEN’E ZİYARET

 TURİZM ÇOK ÖNEMLİ

banner111
Turizmin kendi sektörleri için son derece önemli bir unsur olduğunu dile getiren Yusuf Gürsoy, bu yüzden yönetim çalıştayını Antalya’da yapmayı tercih ettiklerini, Manavgat’ı da bu yüzden önemsediklerini belirtti. Gürsoy, “Türkiye’de yayın yapan ulusal, bölgesel, yerel radyo ve televizyonların üye olduğu bir meslek birliğiyiz. Özel bir kanunla kurulduk. Görevimiz kamuya açık alanlardaki televizyon yayınlarını lisanslamak. Bu yayınları kullananların başında oteller geliyor. Otellerin önemli bir kısmı lisansiyellidir. O nedenle turizm konusu bizim hayati konularımızdandır. Havaya bulut geldiğinde, turizmi etkileyecek herhangi bir gelişme olduğunda biz etkileniriz. Bu bölgeye ilgimiz bununla ilgilidir. Önümüzdeki yılki çalıştayımızı da Manavgat’ta yapmak istiyoruz” dedi.   

SÖZEN; “BASIN TÜRKİYE’NİN BELKEMİĞİ”

RATEM üyelerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yüksek bir turizm potansiyeline sahip olan  Manavgat’ın da bu değeri hak edecek bir kent olduğunu vurguladı. Sözen, “Burada olmanızdan gurur duydum. Manavgat’a verdiğiniz değeri bu nazik ziyaretiniz gösteriyor. Manavgat hakikaten bu değere layık bir kent. 250 bin bakanlık belgeli yatak kapasitesine sahip pilot bir turizm bölgesi. Belediye ruhsatlı yerlerimiz ve yatırımlarımızı da katarsak turizm için önemli bir bölge. İstatistiklere baktığımızda Türkiye’nin pek çok ilinin önünde potansiyele sahibiz. 20 bin esnaf her gün turizmle iç içe. Manavgat Türkiye turizm gelirine de büyük katkı yapıyor. Antalya Türkiye turizminin 3’de 1’ini, Manavgat ise Antalya turizm potansiyelinin 3’de 1’ini karşılıyor. Türkiye ekonomisine 4 milyar dolar gibi bir katkısı olan bir bölgeyiz. Manavgat’ımız ne kadar büyük olursa olsun, o eski gelenek ve göreneklerini kaybetmeyen, kendi ölçeğinde asayiş, huzur anlamında bu kadar yoğunluğa rağmen ayakta kalabilen huzurlu kentlerden birisidir. Hizmet sınırlarımız da oldukça geniş. Bu kadar geniş bir havzaya her türlü sıkıntılara rağmen en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Basınımız Türkiye’de olmazsa olmazımız. Radyolar, televizyonlar, yazılı ve görsel basınımız Türkiye’nin belkemiğidir ve denge unsurudur. Türk basınının etik kurallar çerçevesinde, topluma kendilerini sorumlu hissederek hizmet yaptıkları takdirde kutsal bir görev ifa ettiklerine inananlardanım.  Ziyaretlerinizden son derece memnuniyet duydum. Bir sonraki yıl da çalıştayınızı burada yapmanızdan onur duyarız” dedi. Daha sonra RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy meslek birliğinin kuruluşunun 15. yılı anısına, İznik’te bir sanatçı tarafından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen adına yazılmış özel seramik tabağı hediye etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, Manavgat resmi baskılı bir plaket tabak ve Ulu Önder Atatürk’ün basın ile ilgili özdeyişi ve fotoğrafının yer aldığı bir tabloyu, RATEM Başkanı Gürsoy ve RTÜK Başkan Vekili Taha Yücel’e hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2016, 10:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83