Romanya’da pazar payı büyüdü

Turizmciler geçen yıl 117 bin 'paket tatil' pazar payı olan Romanya için 160 bin hedefi koydu. Ülkemize giriş yapacak yolcu sayısındaki hedef ise 500 bin.

Romanya’da pazar payı büyüdü
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Romanya’nın başkenti Bükreş’de Alanya tanıtımı yaptı. Fuarda Alanya’yı ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kural ve ALTAV ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu temsil etti. Yapılan görüşmeler sonucu edindikleri bilgi ve izlenimleri aktaran Dahaoğlu, 200 metrekarelik Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında Alanya standı açtıklarını belirterek, “Bükreş Büyükelçimiz Sayın Koray Ertaş ve Bulgaristan ve Romanya Kültür ve Tanıtma Müşaviri Cemal Tekkanat, ülkemizin tanıtımı için oradalardı. Sayın Tekkanat, kara ve hava yoluyla 2017 yılında 417 bin kişinin ülkemizi ziyaret ettiğini ve 2018 yılında 500 bin kişi sayısını rahatlıkla geçebileceğimizi söyledi. Tekkanat ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Troya Antik Kenti’nin UNESCO’ya kabul edilişinin 20’nci yılı münasebetiyle 2018’i Troya Yılı ilan ettiğini ve bu alanda önemli tanıtım çalışmalarına ve etkinliklere girişileceğinin bilgisini verdi” dedi.

‘ERKEN REZERVASYONLAR İYİ GİDİYOR’

Fuar boyunca tur operatörleri ve acente temsilcileriyle görüştüklerini söyleyen Dahaoğlu, “Romanya pazarında 2017 yılında 117 bin olan paket satışlarında hedef 160 bin kişi. Bu yüksek hedef erken rezervasyon sayılarının iyi gittiğine de işaret ediyor. Öte yandan Romen basın mensuplarıyla temasa geçerek ülkemiz ve Alanya’mız hakkında demeçler verdik. Dinleyici kitlesi oldukça geniş olan Romanya ulusal radyo kanalı ile söyleşi yaptık ve şehrimizi Romenlere anlattık.

‘BU FİYATA BU KALİTE BAŞKA ÜLKEDE YOK’

Peninsula Turizm Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, Romanya’dan sadece uçakla tatil amaçlı ülkemize 500 bin kişinin gelebileceğini fakat şu an bunun mümkün olmadığını çünkü uçak bulmakta zorlandıklarını söyledi. Rezeda Tour’un incoming’ini yaptıkları bu pazarda 2017’ye göre 2018 satışlarında ciddi bir artış olduğunu, Romen turistin hiç bir yerde bu fiyata bu kaliteyi bulamadığını dile getirdi.

‘GAZİPAŞA ALANYA HAVALİMANI’NA UÇACAKLAR’

Bu pazarın en büyüğü olan Christian Tour’un Ticaret Müdürü Erdinç Adalı, geçen yıla göre satışlarında yüzde 140 artış olduğunu, Antalya’ya Romanya’nın 7 değişik bölgesinden uçarak haftada 16 sefer yapacaklarını, gelecek sene için ise Gazipaşa Alanya Havalimanı’nı (GZP) planladıklarını söyledi. 26 Nisan’da ilk operasyonlarına başlayacaklarını ve ekim ayına kadar devam edeceklerini belirtti.

‘BÜKREŞ’TEN GZP’YE DİREKT UÇUŞ KESİNLEŞTİ’

Summer Tour’un incoming’ini yaptığı Paralela 45 acentesinin sahibi Dr.Alin Burcea ise Alanya’yı çok iyi bildiğini ve sevdiğini bu sene ilk defa Blue Air ile anlaşma yaptıklarını, Bükreş’ten ilk defa GZP’ye uçuş yapacaklarını, şu ana kadar ciddi bir talebin olduğunu dile getirdi. GZP’yi burada daha da tanıtmak için havalimanları işletmecisi TAV Holding ve ALTAV ile farklı bir çalışmaya girebileceklerini söyledi” şeklinde açıklama yaptı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 17:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83