Rus gazeteciden önemli iddia: Vizeler çok yakında kalkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, bir yıl içinde 6'ncı zirveyi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ile Suriye sorunu ele alınırken, Erdoğan'ın vize muafiyetini yeniden gündeme getirdiği belirtildi.

Rus gazeteciden önemli iddia: Vizeler çok yakında kalkacak
Dört saat süren Putin - Erdoğan zirvesinde ana gündem maddesi Suriye olurken, Türk vatandaşlarının Rusya'ya vizesiz girmesine ilişkin talepler de yeniden dillendirildi.

ERDOĞAN: TÜM ENGELLER KALDIRILMALI

Düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan, iki ülke arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılabilmesi için tüm engellerin kaldırılması, bu nedenle ilk olarak vize muafiyetine dönülmesi gerektiğini belirtirken, Rus lider bu konuda net bir açıklama yapmadı.

''YAKINDA VİZESİZ REJİME GEÇİLECEK''

Ancak Kremlin'e yakınlığı ile bilinen Kommersant gazetesi muhabiri Andrey Kolsenikov, vizesiz rejim konusunda önemli kulis bilgilerine ulaştı. TürkRus.com'un aktardığına göre, zirve ile ilgili olarak gaztesinde bir yazı kalame alan Kolesnkov, ''Kommersant’ın aldığı bilgiye göre Rusya ile Türkiye arasında yakında vizesiz rejime yeniden dönülecek.'' ifadelerini kullandı.

Konunun Erdoğan tarafından müzakerelerde masaya getirdiliğini vurgulayan Kolesnkov şmye devam etti: 

“Şu an Rusya’da milyonlarca dolar yatırım yapan büyük Türk iş adamı Rusya’dan iki-üç günlük, nadiren de iki haftalık vize alabiliyor. Bu kadar kısa süreli vizeyle Moskova’da ya da daha uzakta, mesela Ural’larda bir iş yapmaya yetecek zaman bulamamalarından daha da öteye giden bir sorun var: Türk iş adamları kendilerine yapılan bu muamelenin küçük düşürücü olduğunu düşünüyor. Gerçi kısa süre öncesine kadar onlara  hiç vize verilmiyordu."

''YEŞİL PASAPORT'A VİZELER HEMEN KALKACAK''

Kommersant’ın Rusya kaynaklarına dayandırdığı aynı habere göre, yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarına vize uygulaması ise "hemen" kaldırılacak.

Bu arada Kremlin Sözcüsü  Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmede vize muafiyetinin de değerlendirildiğini belirtti.

Sputnik'in aktardığına göre, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, "Vize konusu gündeme getirildi. Şöyle diyelim, Türk tarafının endişeleri dikkate alınıyor. Bu konu üzerindeki çalışmalar sürüyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu yıl 6. kez yüz yüze görüştü. Soçi'de gerçekleşen görüşmede iki lider de ilişkilerin uçak krizinin öncesindeki seviyeye geldiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 09:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83