RUS TURİST İÇİN O GÜVENCEYİ VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda görüştü. Görüşmede iki lider ağustos ayının ilk haftasında yüz yüze görüşme konusunda mutabık kalırken, Erdoğan Putin'e Rus turistler konusunda garanti verdi.

RUS TURİST İÇİN O GÜVENCEYİ VERDİ

 Türkiye’de darbe girişi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayan ilk yabancı ülke lideri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu. Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, öğle saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinde Erdoğan’a geçmiş olsun diyen Putin, “15 Temmuz'u 16’sına bağlayan gece Türkiye’de çok sayıda can kaybına yol açan olaylardan ötürü sizlere baş sağlığı ve geçmiş olsun diyorum. Rusya, hangi ülkede olursa olsun mevcüt yönetimin kuvvet kullanıralak, anayasaya aykırı davranışlarla değiştirilmesine katiyetle karşıdır. Türkiye’de anayasal düzenin ve asayışın bir an önce sağlanmasını diliyorum” dedi.

banner111
ERDOĞAN'DAN RUS TURİSTLER İÇİN GÜVENLİK GARANTİSİ

Telefon görüşmesinin devamında, özellikle iki liderin bir önceki telefon teması sonrasında Türkiye’yi turist olarak ziyaret eden Rus vatandaşların sayısının arttığına da işaret eden Rusya lideri Putin, “Türkiye’de yaşanan son olaylar ardından ülkenizde konuk olarak bulunan vatandaşlarımızın güvenliğine de gereken önemin verileceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

Putin’in bu sözleri üzerine Rusya liderine teşekkür ettiği aktarılan Erdoğan, “Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının güvenliği konusunda gereken tüm önlemleri aldığımıza emin olabilirsiniz. Türkiye’de yaşanana bu talihsiz olaylara rağmen sizinle daha önce planladığımız ülkelerimiz arasında ilişkilerin normalleşmesi sürecinin de ikili görüşmede devam ettirmeye hazırız” dediği aktarıldı.

AĞUSTOSTA YÜZYÜZE GÖRÜŞECEKLER

İki lider  Ağustos ayının ilk haftasında yüzyüze görüşme konusunda  mutabık kaldı.

Konu ile ilgili olarak Kremlin’in resmi sayfasından yapılan açıklamada görüşmenin Rusya’nın insiyatifi ile gerçekleştirildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2016, 21:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83