Rus turisti Türk oteller topladı

Türk otellerinin Rusya pazarına sunduğu indirimli erken rezervasyon fiyatları, Soçi'deki otelleri pozisyon almaya zorladı. Intouist Genel Müdürü Viktor Topolkarayev, ”Soçi ve Kırım’da kimse fiyatlarını arttırmıyor, bazı otellerde fiyatlar mevsim içinde değil, mevsim öncesinde azaltılmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Rus turisti Türk oteller topladı
İntourist tur operatörü genel müdürü Viktor Topolkarayev, 2018 yaz mevsimi için Türkiye otellerinin erken rezervasyon için sağlanan indirimler sayesinde Rus turistlerini çekerek Rus otellerini geride bıraktığını belirtti.

Soçi’de düzenlenen Bölgesel Turizm Forumunda konuyla ilgili açıklama yapan Topolkarayev, ”Türk otellerinin izlediği pazarlama politikası çok agresif, oteller erken rezervasyonlar için indirimler sağlayarak ucuz ve orta seviyedeki turlara duyulan talebin ağırlıklı kısmına sahip oluyorlar” dedi.

Öte yandan Rus otellerinin son 3 yılda ilk defa fiyatlarını arttırmak yerine fiyatlarını dengelediğini dile getiren Topolkarayev, ”Soçi ve Kırım’da kimse fiyatlarını arttırmıyor, bazı otellerde fiyatlar mevsim içinde değil, mevsim öncesinde azaltılmaya başladı” diye konuştu.

Bu arada Topolkarayev, geçen yıl Rus otellerinin fiyatlarını fazla arttırdığına dikkat çekerek şu şekilde konuştu:

”Otel yönetimlerinin hatası, fiyatlarını dünya otelleri ile göre değil komşu otelin fiyatlarıyla karşılaştırılmasıdır. Sonuçta küresel piyasadayız, insanlar Soçi, Antalya, Yunanistan, Bulgaristan gibi istikametleri seçebilir, dış ve iç piyasasını karşılaştırıyorlar. Ancak bizim otellerimiz dünya piyasasına ilişkin bilgilere bazen sahip olmuyor. Geçen yıl bu detayları sağladığımızda fiyatların arttırılması yavaşlatıldı.”

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 10:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83