RUSYA'DAN BİR KÖTÜ HABER DAHA!

Rusya'dan Türkiye'ye dönük charter uçuşlarının bu yıl başlamayacağı, gelecek yıl başlayıp başlamayacağının ise kesin olmadığı belirtildi.

RUSYA'DAN BİR KÖTÜ HABER DAHA!

 Açıklamayı yapan Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze. TürkRus.com'da yer alan habere göre Lomidze, Türk heyeti ile Rus heyeti arasında Moskova'da yapılan toplantıya dair detaylar paylaştı.

banner111
2016'DA CHARTER YOK, 2017 KESİN DEĞİL

14 Temmuz’da Moskova’da yapılan resmi görüşmelerin perde arkasına dair İzvestiya gazetesine bilgi veren Lomidze, ''Şu an Türkiye ile Rusya arasında charter seferlerinin 2016’da başlamayacağı anlaşıldı. 2017’de başlayacağı da kesin değil'' dedi.

Buna göre Rus tarafı, havaalanları ve tatil bölgelerinden transfer ve gezi programlarına kadar her alanda turistlerin can güvenliği ile ilgili çok sayıda soru ve talebi ortaya attı. 

Altı saatlik toplantı sonunda öncelikle Rus tarafının bu sorularına cevap vermek için bir “çalışma grubu” oluşturulması kararlaştırıldı. 

Ayrıca Türk tarafının Rusya’ya “turistler için tehlikeli” sayılan, özellikle doğu ve güneydoğudaki bölgelerle ilgili liste vermesi istendi. 

TÜRKİYE RUS TURİSTLER İÇİN KAPANDI...

Böylece charter umudunun neredeyse tümüyle ortadan kalkması, tarifeli seferlerle Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye uçuşlarına da darbe girişimi sonrası yasak getirilmesiyle, Türkiye kapısı Rus turistler için fiilen tümüyle kapanmış oldu.

Rus turizm temsilcileri, Türkiye'ye tatil taleplerinin darbe sonrası uçuş yasağıyla hızla düşmeye başladığını ve Rus turistlerin yeniden alternatif ülkelere yönelmeye mecbur kaldıklarını belirttiler.

11 Temmuz'da Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç, Türkiye’nin Rus devletinin güvenlik garantisi taleplerini henüz karşılamadığını açıklamıştı. Dvorkoviç, “Bu dünyada hiçbir şeyin garantisi yok ama onlar hiç değilse bir garanti vermeli ki charter seferlerine başlayalım” demişti.

ERDOĞAN GARANTİ VERDİ AMA...

Putin ile Erdoğan’ın iki gün önce yaptıkları telefon görüşmesinde Erdoğan’ın bu garantiyi sözlü olarak aktardığı medyaya yansımıştı.

Putin’in, “Türkiye’de yaşanan son olaylar ardından ülkenizde konuk olarak bulunan vatandaşlarımızın güvenliğine de gereken önemin verileceğine inanıyorum” dediği, Erdoğan’ın, “Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının güvenliği konusunda gereken tüm önlemleri aldığımıza emin olabilirsiniz” yanıtını verdiği aktarılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 11:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83