RUSYA'DAN GELEN HABER CAN SIKICI

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın'la dün Moskova'da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Rus turistlerin Türkiye seyahatleri ile ilgili Ankara'dan güvenlik garantisi isteklerini yineldi.

RUSYA'DAN GELEN HABER CAN SIKICI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçak krizi nedeni ile Rusya'da özür dilemesinin ardından ilişkilerin normalleşmesi için alt düzeyde çalışmalar başladı.

banner111
Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov ile Moskova'da dün bir araya gelmişti. Görüşmeyle ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rus turistlerin Türkiye seyahatleri ile ilgili Ankara'dan güvenlik garantisi istendiği belirtildi.

Tarafların Rus turistlerin güvenliğinin sağlanması ile ilgili gerekli koşulların sağlanması üzerinde durdukları belirtilen açıklamada, "Türkiye'de devam eden yüksek terör tehdidi nedeniyle Rusya için bu alandaki mutlak öncelik oraya gidecek vatandaşların güvenliğidir..." ifadelerine yer verildi.

Rusya ikili ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde Türkiye'ye charter uçuşlara getirilen sınırlamaların kaldırılacağını açıklamıştı. Henüz Rus turistler ilgili yoğun akış başlamazken, turizm sektörü sezonun kaçırılmasından endişe ediyor.

Rus ve Türk yetkililer siyasi diyaloğun yeniden başlaması, ticari, kültürel ve insani ilişkilerin etkinleştirilmesi ve Rusya-Türkiye ilişkilerinin aşamalı olarak canlandırılması konularını da ele aldı.(Haberrus)

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 20:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83