Rusya'dan turizmciye mutlu haber

Rusya’dan Türkiye’ye geleneksel olarak ekim ayı ile birlikte sona eren charter seferlerinin, talebin sürmesi yüzünden devam ettiği ve bu durumun bir rutin halini alabileceği bildiriliyor. Diğer yandan yılbaşı için en fazla rezervasyon yapılan ülkenin Türkiye olması da sektörde “çok yeni bir durum” olarak değerlendiriliyor.

Rusya'dan turizmciye mutlu haber

 Ne yaz ve deniz mevsiminin sona ermesi, ne de Türkiye’de yaşanan terör saldırıları ve siyasi gerginlik Rusların Türkiye’ye olan talebini düşürdü. Aksine, uçak krizi yüzünden konan charter ve tur satışı yasağının kalkmasının ardından talepte yeniden patlama yaşanıyor.

banner111
TÜRKİYE SONBAHARDA DA YILBAŞINDA DA LİDER
 
TürkRus.com'un RBK’dan aktardığı habere göre, Rusya Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) analiz merkezi tarafından yayınlanan raporda, sonbahardaki düşük sezonda Türkiye’nin Rusya pazarında lider duruma çıktığı, bunun yılbaşı tur satışlarıyla da devam etmesinin beklendiği vurgulandı. 
 
Charter seferleri yeniden başladığından beri Türkiye’ye talep yüzde 113 arttı. Ocak ayından eylül ayına geçen 9 aylık dönemde Rusya’dan 544 bin turist geldi. Geçen yılın aynı döneminde rakam 3,3 milyondu.
 
Tez Tour PR direktörü Larisa Ahanova, Türkiye’nin şu an yılbaşı tur paketleri satışında da lider olduğunu ve Türkiye’ye özel charter seferleri düzenlendiğini söyledi. Ahanova, “Türkiye lider pozisyonuna hızla geri döndü. Charterlerın başlamasıyla tur paketleri ortalama yüzde 15 ucuzladı. 5 yıldızlı otelde 7 gün her şey dahil tatilin kişi başı maliyeti 30 bin rubleye indi” dedi. 
 
TUI Rusya yetkilileri de, ekim ayından yüksek talebin sürmesi yüzünden  pek çok şirketin charter seferlerini kış aylarına uzattığınıı vurguladı.
 
Uzmanlar Türkiye'ye kış aylarında charter seferinin geçmiş yıllarda çok istisnai olduğunu, ancak şu anki talep devam ederse bunun rutin hale gelebileceğini belirtiyor.
 
Bu arada kasım ayının ortasına doğru gidilirken Antalya'da hala hava ve deniz sıcaklığının 23-24 derece civarında eşit olmasının Rusya'da tur paketlerine olan ilginin sürmesinde önemli bir etken olduğu da vurgulanıyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 14:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83