RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE UÇUŞA İZİN YOK

Darbe girişimi sonrası durdurulan THY'nin Rusya tarifeli uçuşları hafta sonunda yeniden normale döndü ama Rus devletinin "güvenlik kaygıları" nedeniyle sorunlar bitmiyor. "İkinci bir emre kadar" Aeroflot dahil tüm Rusya kökenli hava yollarının Türkiye uçuşlarını yasaklayan resmi makamlar, Rusya vatandaşlarının diğer hava yolları ile Türkiye'ye gitmelerine de şu aşamada izin vermiyor.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE UÇUŞA İZİN YOK

 TürkRus'un haberine göre, sorun hafta sonunda yeniden başlayan THY uçuşları ile ortaya çıktı. Rus polisince, Rusya pasaportu taşıyan yolculardan sadece İstanbul üzerinden başka ülkere giden "transit yolcuların" check-in yapmalarına izin verildi. Son varış noktası Türkiye'de bir havaalanı olan Rusya vatandaşı yolculara izin verilmedi.

banner111
Yetkililer, "Bu, Rus resmi makamlarının güvenlik gerekçesiyle aldığı bir karar. Daha pasaport kontrolüne gelinmeden, check-in esnasında Rus polisleri kontrol yaparak Rusya pasaportu taşıyanların gitmelerine izin vermiyor. Ama Türkiye'de durum normale döndü. Bu yasağın kısa sürede kalkacağını umut ediyoruz" dediler. 

Aynı zamanda Türk vatandaşlığı da olan Rusya vatandaşları için de, "Rusya'dan çıkışta beyan edilen pasaporta bağlı olarak yasağın uygulandığı ve Rus pasaportunun esas alındığı" belirtildi.

YASAK NE ZAMAN KALDIRILACAK?

Bu arada Rus resmi makamlarına göre şu an Türkiye'de 5 bine yakın Rusya vatandaşı tatil yapıyor. Bunların 1200'ü tur paketi satın alarak gidenler. Aeroflot ve Rossiya hava yolları, İstanbul ve Antalya'da kalan Rusların ülkeye getirilmesi için boş uçakları dün akşamdan itibaren Türkiye'ye yollamaya başladı.

Rusya kendi hava yollarının Türkiye'ye tarifeli uçuşlarını geçici olarak durdurmuştu. Bu kararın güvenlik gerekçesi ile alındığı bildirildi. Böylece, charter uçuşlarına izin verilmesinin beklendiği bir dönemde bu kez tarifeli uçuşların da önü keslmiş oldu. Ancak bu yasağın durum normale döner dönmez kaldırılması bekleniyor. 

TASS ajansının haberine göre, Rusya Ulaştırma Bakanlığı yayınladığı bir genelge ile güvenlik durumu netleşene kadar Türkiye'ye Rus havayolarının sefer yapmasının yasaklandığını duyurdu.

İnterfaks ajansı da bu kararın "federal düzeyde" alındığını ve Rusya vatadaşlarının güvenliğini koruma amaçlı olduğunu açıkladı.

Aeroflot başta olmak üzere Rusya havayolları "ikinci bir emre kadar" Türkiye'ye uçuşlarını askıya aldı. Ancak THY ve Pegasus gibi Türk şirketlerinin uçuşları ile ilgili bir sınırlama bulunmuyor. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016, 10:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83