Rusya turizm pazarı neden yavaşladı?

Rusya'da rublenin değer kaybetmesi sonrası Rus halkının tatil alımı konusunda beklemeye geçtiği belirtiliyor.

Rusya turizm pazarı neden yavaşladı?
TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, Rusya'da paket tur satışlarının durduğu haberleri ile ilgili TurizmGüncel'e açıklama yaptı.

YAĞCI: PANİK YAPARAK YANLIŞ KARAR ALMAYIN

Rusya'da 2018 erken rezervasyon döneminin oldukça yoğun geçtiğine dikkat çeken Erkan Yağcı, rublede yüzde 7'lik bir değer kaybı yaşandığını ancak bunun panik yaparak yanlış karar verilecek bir oran olmadığını söyledi. 

''KONTRAT KOŞULLARINI KORUMALIYIZ''

Pazarlarda konjonktürel olarak satış talebinin düşüp yükselebildiğine dikkat çeken Erkan Yağcı, Rusya'da panik yaratacak bir talep düşüşünün olmadığını belirterek, ''Ortada panik olacak bir durum yok. Bizim otelciler olarak kontrat koşullarını korumamız, fiyatları düşürmememiz lazım.'' dedi.

AYIK: KUR DEĞİŞİMİ RUSYA'DA TALEBİ ETKİLİYOR

Türk otelcilerin Rusya'da kontratları dolar üzerinden yaptıklarını hatırlatan TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise, kurlardaki değişimin Rusya'da talebi etkilediğine dikkat çekti. 

''YÜKSEK SEZONDA BİR SORUN GÖRÜNMÜYOR''

Diğer taraftan petrol fiyatlarının yükseldiğini ve bunun da uçak maliyetlerini etkilediğini kaydeden Ayık, ''Ancak biz şu anda bunu sezon başında hissediyoruz. Çünkü sezon başında gelen turist daha ucuz turlarla geliyor ve satın alımlarında fiyatın etkisi büyük. Bu nedenle mayıs ayı sıkıntılı görülüyor. Yüksek sezonda ise herhangi bir sorun görülmüyor.'' ifadelerini kullandı.

''OTELCİLER GELİŞMELERİ GÜN GN TAKİP ETMELİ''

Mevcut sıkıntının aşılcağını düşündüklerini söyleyen Ayık, ''Otelcilerin bu gelişmeleri gün gün takip etmesi gerekiyor. Rusya'da dövizdeki dalgalanma ortadan kalkmazsa, mevcut durum yüksek sezon ayların da yansıyabilir.'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 14:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83