Sağlık turizmi için bunu yapmamız şart!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na uluslararası direkt seferlerin 12 ay boyunca yapılabilmesi gerekli. Bu konuda adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi.

Sağlık turizmi için bunu yapmamız şart!

 Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) yöneticileri Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ne (ALTİD) ziyarette bulundu. Sağlık turizminin masaya yatırıldığı görüşmede Alanya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olan ALSTUD Yönetim Kurulu Üyesi Okan Badıllıoğlu, Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Girgin, Genel Sekreter Selahattin Ay ve beraberindeki heyetten yapılan açıklamada, Alanya’da yılda 200 bin civarında turistin tedavi gördüğü, tamamlanmak üzere olan yeni hastaneyle birlikte Alanya’da ikinci üniversite hastanesinin yakında devreye gireceği ve bu hastanenin Türkiye’de ilk kez devlet hastanesi olarak uluslararası kalite standartları belgesiyle hizmete açılacağı ve bu belgeyi en kısa zamanda alarak hastanenin uluslararası sağlık turizmi çalışmalarına dahil edileceği dile getirildi.

banner111
“KISA VE UZUN VADEDE PLANLAMA GEREKTİRİR”

Alanya’nın deniz, kum ve güneş üçlemesi dışına çıkarak yaşlı ve sağlık turizmi gibi alternatiflerden pay alması gerekliliğinin 12 ay turizm için büyük önem taşıdığını söyleyen ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, “Alanya’da ALSTUD ile başlatılan sağlık turizmi atağına elimizdeki imkanlar dahilinde destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Sağlık turizmi kısa ve uzun vadede planlama gerektiren çok ayaklı bir operasyon. Sağlık turizmininAlanya’da sürdürülebilir olması için Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na, potansiyeli olan ülkelerden direkt seferlerin 12 ay boyunca yapılabilmesi gerekli. Bu konuda atılacak adımlar bekliyoruz. Alanya’nın sağlık turizminde başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 13:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83