"Sağlık turizminden hak ettiğimiz payı alalım"

TURSAF Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi tanıtım toplantısını Konya’da gerçekleştirdi. TURSAF Başkanı Dr. Tevfik Yazan en az 40 ülkeden 300’ü yabancı 600 davetlinin katılacağı konsey için yerel yönetimlerden destek istedi. Dr. Tevfik Yazan, "Sağlık turizminden ülkemizin ve ilçemizin hak ettiği payı alması için gelin birlikte çalışalım." dedi.

"Sağlık turizminden hak ettiğimiz payı alalım"
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) sağlık turizminde çıtayı yükselterek  hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. TURSAF çatısı altında önümüzdeki yıl Konya’da yapılması planlanan Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi tanıtım toplantısı büyük bir katılımla gerçekleşti. Toplantıya TURSAF Başkanı Dr. Tevfik Yazan, Konya Sağlık Turizmi Başkanı Dr. Mehmet Portakal, TURSAF Yönetimi, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, sağlık turizmi temsilcileri ve Konya’da yer alan devlet ünivesitelerinden birçok akademisyenin katılımıyla gerçekleşti. 

2018 mart ayında yapılması planlanan konseye en az 40 ülkeden 300‘ü yabancı 600 davetlinin katılması bekleniliyor. Düzenlenen lansmanda Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu’nun çalışmaları ve hedefleri hakkında basına bilgi verildi. TURSAF Başkanı Dr. Tevfik Yazan Dünya’da sağlık turizminin öneminin her geçen gün arttığına dikkati çekti. Dr. Tevfik Yazan, “Sağlık turizminden faydalanan milyonlarca insan ve 100 milyar dolarları aşan yıllık ciro, sağlık turizminin  stratejik önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Masrafı az karı çok olan sağlık turizminde, birçok ülkeye göre avantajlı konumdayız. Bugün burada bu avantajı fırsata çevirmek için bir araya geldik. İslam ülkelerinin, Avrupa ve Amerika yerine ülkemizi tercih etmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Sağlık turizminin  temas etmediği sektör neredeyse yok. Bizler bu konuda yerel yönetimlerimizden de gereken desteği beklemekteyiz. Bu önemli projede hep birlikte ülkemizin hakettiği payı alması için gelin birlikte çalışalım." dedi. 

Toplantıda alınan kararların başta Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığının onayına sunulucağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 13:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83