Şahin, Rusları Alanya'ya davet etti

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 26 Ekim 2016 Çarşamba günü açılışı gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (7.YÖREX), Rus kanallarında yayınlanması planlanan ve çekimleri devam eden Ekspres Tour Tatıl Programı ‘na bir röportaj verdi. Programın Alanya’nın tarihi güzellikleri ve ekonomik potansiyelini anlatacağı belirtildi.

Şahin, Rusları Alanya'ya davet etti

 Yapımcı Yılsan Güzelgünler’in sorularını yanıtlayan Başkan Şahin, Alanya ekonomisi başta olmak üzere Alanya’nın sosyal ve kültürel yaşamı hakkında da önemli bilgiler aktardı. Şahin, bölgemizde yetişen tarım ürünlerinin de Rus pazarı için fiyat ve kalite bakımından avantajlı olduğuna dikkat çekti.

banner111
Turizm, tarım ve inşaat sektörlerinin Alanya’nın ekonomi lokomotifleri olduğunu ifade eden Başkan Şahin, turizm sektöründe yıllık 4 milyon civarında turistin Alanya’da ağırlandığını aktardı. Yaklaşık 38 bin yabancı uyruklunun Alanya’dan ev aldığını da hatırlatan Şahin, Türkiye’nin de son derece güvenli bir ülke olduğuna işaret etti. Alanya’da dört mevsim yaşanması sebebiyle her türlü tarımın yapılabildiğini belirten Başkan Şahin, özellikle muz yetiştiriciliğinin çok büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Şahin konuşmasında sık sık Rus halkı ve Türk halkının tarihsel ve kültürel bağlarına dikkat çekti ve halklar arasında çok eskilere dayanan dostlukların bozulmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 17:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83