SunExpress Alanya GZP'ye dönüyor

Almanya'dan uçuş yaparken Aralık 2016'da GZP'den çekildiğini açıklayan SunExpress, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle yeniden geliyor

SunExpress Alanya GZP'ye dönüyor

 TÜRK Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, Almanya'nın Düsseldorf şehrinden Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) düzenlediği direkt uçuşlarla Alanya turizmine büyük katkı sağlamıştı. Bu uçuşlarla GZP'nin de gücüne güç katan SunExpress, 8 Aralık 2016'da GZP'den çekildiğini duyurmuştu.

banner111

DEVREYE ÇAVUŞOĞLU GİRDİ

GZP'nin mimarı olan, GZP'nin gelişip, büyümesine sürekli katkı sunmaya devam eden Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, GZP'ye Rusya'dan Pobeda, Coral ve Anex Tour'un charter seferleri başlatmasını sağladığı gibi bu konuda da devreye girdi. SunExpress yetkilileriyle Almanya'dan yeniden GZP'ye uçuş başlatılması konusunda görüşmeler yapan Bakan Çavuşoğlu, son olarak geçtiğimiz Mart ayında Almanya'da gerçekleştirilen ITB Berlin Turizm Fuarı'nda SunExpress standını ziyaret etmiş ve burada SunExpress CEO'su Jens Bischof'la görüşmüştü. Çavuşoğlu, Bischof'a "Neden Alanya GZP'den çekildiniz? Oysa uçuşlar iyi gidiyordu ve Alanya'nın SunExpress'e ihtiyacı vardı" demiş ve uçuşların yeniden başlatılmasını istemişti. Ve SunExpress, Çavuşoğlu'nun girişimlerinin ardından yeniden GZP'ye uçmaya karar verdi. Uçuş periyodu henüz belli olmayan SunExpress'in yüksek ihtimalle önümüzdeki haziran sonu, en geç temmuz başında seferlere başlaması bekleniyor. 
SunExpress, ilk etapta Almanya'nın Frankfurt ve Köln şehirlerinden direkt GZP'ye uçacak. Halen Almanya'dan uçuşlarını sürdüren Germania'nın ardından bu ülke ile GZP'yi birbirine bağlayacak ikinci havayolu şirketi olacak olan SunExpress, seferleriyle hem GZP'ye, hem de Alanya turizmine büyük katkılar sağlayacak. 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 18:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83