Syedra Antik Kenti keşfe çıktılar

ALTAV Yönetimi ve Alanya Kent Konseyi, hafta sonunu Alanya'nın tarihi değerlerinden biri olan Syedra Antik Kenti'nde geçirdi.

Syedra Antik Kenti keşfe çıktılar

 Alanya turizmine kazandırılması için çalışmalar yapılan Syedra Antik Kenti hafta sonu Alanya Turizm Tanıtva Vakfı Yöentim Kurulu üyeleri ile Alanya Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. Geziyle ilgili Alanya Adres'e bir değerlendirme yapan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Kerim Yılmaz, Syedra Kalesi'yle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir gezi tertip ettiklerini, Alanya'nın sadece deniz, kum, günei değil tarihi mirasıyla önemli bir kent olduğunu söyledi.

banner111
Destekçileri arasında; Alanya Belediyesi, Altav, Altid, Alkü, Ahep, Bir Alanyamız Var, Altso, Agc, Aldosk, Alanya Belediye Spor Kulübü Alfod, Muz Dünyası,Hasbul ve MoveOn’nun bulunduğu organizasyonda 12 km’lik parkur gezildi. Katılımcılara antik kent hakkında bilgiler verildi. Çok sayıda fotoğraf meraklısı, bu güzel geziye makinaları ile katıldı.
80 den fazla katılımcı ile gerçekleşen bu gezide, Pazar gününün sıcak havası katılımcılara eşlik etti. 13. Yüzyıldan kalma Syedra Antik Kentini bir çok ziyaretçi ilk kez görmenin heyecanını yaşadılar.
Öğlen yemeğinde sucuk ekmek ziyafeti çeken ekip, bir sonraki geziyi iple çektiklerini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 10:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83