Thomas Cook'tan turizme güzel haber

Üçüncü çeyrek bilanço verilerini açıklayan Thomas Cook, hava yolu iştirakine ilişkin hisse ya da toptan satış iddialarını da yalanladı. Thomas Cook CEO'su Peter Fankhauser'dan Antalya'ya ise güzel haber geldi...

Thomas Cook'tan turizme güzel haber
Üçüncü çeyrek performans sonuçlarını açıklayan Thomas Cook, geçtiğimiz günlerde gündeme düşen hava yolu iştirakinin elden çıkarılacağı yönündeki iddiaları da yalanladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, hava yolu işletme karı bu çeyrekte 5 milyon pound artarak, tur operatörü kısmında yaşanan 6 milyon poundluk işletme karı düşüşünün telafi edilmesinde önemli rol oynadı.
 
İTİCİ GÜÇ HAVA YOLU PERFORMANSI

Haziran ayı sonunda sona eren 3 aylık zaman diliminde gelirler yüzde 10 oranında artarak 2 milyar 479 milyon pounda ulaşırken, 30 Haziran tarihi itibariyle Thomas Cook’un yaz programının yüzde 79’u satıldı. Bu dönemde yaz rezervasyonlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında arttığını açıklayan Thomas Cook, büyümenin itici gücünün ise hava yolu işletmesinin güçlü performansı olduğunu açıkladı. Gelirlerin, hem tur operatörlüğü hem de hava yolu işletmesinde daha yüksek fiyatlandırma ve müşteri artışıyla tüm segmentlerde yükseldiğinin belirtildiği açıklamada, hava yolu işletmesinde fiyatların kısa ve orta mesafe destinasyonlarda yüzde 8; uzak mesafe destinasyonlarda ise yüzde 2 oranında arttırıldığı ifade edildi. 

BORÇ DA ARTTI

Açıklamada, grubun toplam borcunun geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 64 milyon pound artarak 468 milyon pounda ulaştığı belirtildi. 

SATIŞ SÖYLENTİLERİNİ REDDETTİ

Verilerin açıklandığı toplantıda satış söylentilerine cevap veren Thomas Cook CEO’su Peter Fankhauser, şunları söyledi: “Thomas Cook olarak şirketimize fayda sağlayacak seçeneklere her zaman açığız. Ancak şu anda gündemimizde bir satış yok. Bu tür haberler yaklaşık 3 yıldır sürekli gündeme geliyor. Biz de sürekli Avrupa’da konsolidasyonun parçası olmaya açık olduğumuzu söylüyoruz. Daha fazla açıklama yapmayacağım, çünkü bu spekülasyonun bir parçası olmak istemiyorum.” 

ANTALYA’YA İYİ HABER
 
Grubun destinasyonlarda gösterdiği performansa dair verileri de paylaşan Fankhauser, Antalya’nın Palma’yı geride bırakarak Thomas Cook müşterilerinin en çok tercih ettiği destinasyon haline geldiğini duyurdu.  Bu yıl İngiltere’den Türkiye’ye dönük rezervasyonlarda yüzde 63 oranında artış yaşandığını belirten Fankhauser, Türkiye’nin tüm kaynak pazarlarda öne çıkan destinasyon haline geldiğini söyledi. 

‘TÜRKİYE VE MISIR İSPANYA’YI DENGELEYEMEDİ’

Bu büyüme sayesinde Antalya’nın Palma’yı geride bırakarak Thomas Cook müşterilerinin en popüler destinasyonu haline geldiğini belirten Fankhauser, Türkiye ve Mısır gibi yüksek kar marjlı destinasyonlarda “iyi bir büyüme” yakalansa da, bu büyümenin bugüne kadar İspanya'da büyük ölçüde etkili olan marj baskısını tamamen dengelemek için yeterli olmadığını ifade etti.
Fankhauser, Avrupa’da etkili olan yüksek sıcaklıklar ve İspanya’daki rekabetten doğan kayıplar sebebiyle yıl sonu bilançosunun belirledikleri hedeflerin düşük sınırında gerçekleşmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 18:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83