'Turistler ülkelerine dönmek yerine burada kalmayı tercih ediyor'

'Turistler ülkelerine dönmek yerine burada kalmayı tercih ediyor'
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Korona virüs salgını tehlikesinin atlatılmasının ardından hızlı bir yükselişin sağlanacağına inanıyoruz” dedi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili: Şu an ülkemizde düşük oranda yaşanan ve dünya genelinde sorun halini almış olan korona salgınıyla alakalı olarak Devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız ciddi önlemler almış durumda. Alınan önlemlerin ülke vatandaşlarımızın sağlığı ve salgının yayılmaması adına son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Turizm sektörü, Alanya’mız ve Türkiye genelinde virüs salgınından dolayı olumsuz yönde etkileniyor. Bu duruma kaynak pazarlarımızda yaşanan vaka sayısının artması ve dolayısıyla zorunlu olarak uçuş hatlarının kapatılması sebep oluyor. Fakat alınan önlemlerle kendi vatandaşlarımızı salgına karşı korurken bir yandan da misafirlerimizin sağlığını korumuş oluyoruz. Yapılan çalışmaları değerli buluyoruz.

‘DESTEK PAKETİ SÖZ KONUSU’

Bu süreçte Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı toplantılarında sürekli olarak istişare halindeyiz ve süreci değerlendiriyoruz. Durumun en düşük seviyede atlatılması ve bertaraf edilmesi için bizlerin sunduğu öneriler ve Bakanlığımızın çalışmaları var. Sektöre destek paketi oluşturulması söz konusu. Maliye Bakanımız da açıklamalarında bunun sinyalini verdi. Bu paketin içeriğinde, önümüzdeki dönemde finansal sıkıntı yaşanmaması anlamında kredi sağlanması ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) destek ve teşviklerinin ele alınması gibi maddeler mevcut. Bir diğer taraftan acentelerimizin durma noktasına gelen operasyonlarının başlangıcında hızlıca toparlanmaları anlamında bir desteğin sağlanması konusu gündemde. Tüm bu destekler ülkemizin olanakları
ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilecek ve açıklanacak.

‘HAYAT NORMALE DÖNECEK’

Korona salgınının yayılmaması anlamında kaynak pazarlarımızın bir kısmı için sınırlar kapatıldı. Bu süreçte turistik tesislerimizin de kapalı kalması söz konusu. Uçuşlar 17 Nisan’da yeniden başlayacak. Bu tarihten sonra sorunların atlatılmış ve hayatın normale dönmüş olmasını umut ediyoruz. Ülke olarak almış olduğumuz önlemler sonucunda dünya geneline bakıldığında iyi bir pozisyondayız. Korona virüs salgını tehlikesinin atlatılmasının ardından hızlı bir yükselişin sağlanacağına inanıyoruz. Planlı tanıtım çalışmalarıyla ve gerekli ilişkileri kurarak pazarların tekrar hareketlendirilmesi adına en iyisini yapabilecek güçteyiz.

‘ÜLKEMİZDE KALMAYI TERCİH EDENLER DE VAR’

20 Mart gece yarısına kadar uçuşlar normal olarak devam ediyor. Bu tarihe kadar çıkışı olan misafirlerimiz dönüş yapacaklar. Çıkışı bu tarihten sonrasına denk gelen misafirlerimiz arzu ederlerse 20 Mart gece yarısına kadar devam eden uçuşlarla ülkelerine dönebilirler. Hafta sonu Antalya Valiliğimizin başkanlığında bu planlamalarla ilgili tur operatör ve acente temsilcilerinin de bulunduğu önemli bir toplantı yaptık. Misafirlerimizin mağdur olmaması adına gerekenler yapılıyor. Yaşanan süreçle ilgili misafirlerimize ve üyelerimize düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyoruz. Türkiye’yi daha güvenli bularak 17 Nisan tarihine kadar ülkemizde kalmayı tercih eden misafirlerimiz de var. Bu misafirlerimize de hizmet vermeye devam edeceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 22:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83